Vanaf de volgende versie van Ubuntu, Lucid Lynx die in april zal verschijnen, zal niet Google, maar Yahoo! de default zoekmachine zijn in Firefox. Dist schrijft Rick Spencer van Canonical op een mailinglist.

In zijn mail kondigt hij twee veranderingen aan. De eerste is niet echt een verandering, maar meer een geruststelling. Gebruikers die nu Google als standaard hebben ingesteld, houden deze instelling en er verandert voor hen niets.

De echte verandering zit hem in de nieuwe installaties. Daarin zal in de Chrome (zo noemt Mozilla het zoekveldje rechtsboven in de browser) Yahoo! als default staan. Dat is met twee klikken te veranderen, verzekert Spencer, en daar voegt hij nog aan toe dat Yahoo! geen persoonlijke of gebruiksinformatie deelt met derden.

De verandering wordt doorgevoerd omdat Canonical een deal heeft gesloten met Yahoo!. De opbrengsten van de zoekopdrachten zullen worden gedeeld. Met dat geld kan Canonical weer ontwikkelaars inzetten om de “open ontwikkeling van Ubuntu en het Ubuntu Platform voort te zetten.”

Bron: Techworld