Volgens ontwikkelaar Chris Green, die recent vertrok bij Microsoft, staat Windows 8-ondersteuning op Microsofts planning voor 1 juli 2011. Green publiceerde de concept-roadmap, waarop Windows 8 voorzien is van een vraagteken. Ict-nieuwssite Neowin ontdekte de uitgelekte planning.

Korreltje zout

Het is een van de eerste geruchten over de release van de opvolger van Windows 7. Volgens Neowin moeten de exacte data met een korreltje zout genomen worden, maar geeft het schema wel inzicht in de plannen van Microsoft.

Enkele data op de spreadsheet kloppen volgens het officiële releaseschema. Zo staat er juni bij de release van Office 2010. Die releasemaand voor de nieuwe Office is in december bekendgemaakt. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte planning.

Hoger releasetempo

Het uitbrengen van Windows 8 medio 2011 zou betekenen dat Microsoft minder tijd laat zitten tussen de releases van zijn besturingssysteem. Windows 7 is afgelopen oktober verschenen, relatief kort na Vista. Die Windows-versie is na veel uitstel uitgekomen in januari 2007 (voor de consumentenmarkt, zakelijke gebruikers kregen het besturingssysteem al eind november 2006).

Microsoft beloofde eerder al een hoger releasetempo. Dat is overhoop gegooid door de lange ontwikkeling van Vista en het tussentijdse extra werk aan SP2 voor XP. Die oude, maar nog altijd veelgebruikte Windows-server is oorspronkelijk in 2001 op de markt gekomen.

Bron: Techworld