Virt-manager 0.8.0 bevat heel wat bugfixes en enkele nieuwe functies. De ontwikkelaars hebben de grafische interface op de schop genomen, waardoor het hoofdvenster voor het beheren van de virtuele machines er anders uitziet. Het programma heeft een system tray icon gekregen, dat de gebruiker toelaat om snel een virtuele machine te starten of te stoppen, de console te openen of details te bekijken.

Beheerders kunnen verder de beveiligingsinstellingen van een virtuele machine bekijken en aanpassen. Deze functionaliteit maakt gebruik van sVirt, Red Hats integratie van SELinux met zijn virtualisatiestack. Virt-manager kan nu ook een specifieke processor toekennen aan een virtuele machine. De "Add hardware"-wizard laat bovendien toe om seriële, parallelle en video-apparaten aan een bestaande virtuele machine toe te voegen.

De slagroom op de taart is de "Clone VM"-wizard. Als de gebruiker hiermee een bestaande virtuele machine kloont, dupliceert het programma de virtuele harde schijf en de XML-configuratie, maar unieke elementen zoals een MAC-adres en een UUID worden vernieuwd. Deze functionaliteit bestond eerder al in de commandline-programma's virt-clone en virtinst, maar is nu dus ook beschikbaar vanuit de grafische interface.

Bron: Techworld