Volgens bepaalde bronnen, is de gelekte Service Pack Build 6.1.7601.16537 de eerste bèta en is deze gecompileerd op 27 maart 2010. Dit is echter nog niet door Microsoft bevestigd. Alleen het op zichzelf staande installatiepakket is gelekt, dus geen volledige Windows 7 installatie met Service Pack inbegrepen.

Verbeteringen

Volgens Microsoft hoeft er niets ingrijpends te worden verwacht van SP1. In principe bestaat het pakket vooral uit de updates die via Windows Update al verspreid zijn. Windows 7 zou dan ook geen Service Pack nodig hebben voor gebruikers om over te stappen naar het OS. Toch zou het Service Pack bepaalde performance verbeteringen bevatten. Zo zou de installatie geoptimaliseerd zijn.

Wel heeft Microsoft het over twee nieuwe features die het SP met zich meebrengt die invloed hebben op de virtualisatiestack van Windows 7 en Windows Server 2008 R2, te weten RemoteFX and Dynamic Memory.

Het Service Pack is nog niet te vinden op Torrent sites, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Veel beheerders wachten op SP1 voordat ze overstappen op het nieuwe besturingssysteem. Waarschijnlijk is dat de reden dat Microsoft het Service Pack veel sneller uitbrengt dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Bron: Techworld