De ontwikkelingsfase zou al ingegaan zijn voor de opvolger van Windows 7. Dat het OS de codenaam Windows 8 heeft, wil overigens niet zeggen dat het besturingssysteem daadwerkelijk zo gaat heten. De PM zelf noemt het systeem daarom Windows.next. Hij heeft het in de blog (die al van het net is gehaald, maar gelukkig is er nog altijd Google Cache) over het feit dat de volgende versie van Windows iets volledig anders gaat worden dan mensen verwachten van een nieuw Windows OS.

Hij is verder erg onder de indruk van de manier waarop Steven Sinofsky (President Windows & Windows Live Division) de dingen aanpakt. Het samenbrengen van vele verschillende teams binnen Microsoft om uit te denken wat klanten al jaren van Windows willen is een immens proces. Wat daaruit gekomen is zal de manier waarop mensen over pc’s denken compleet veranderen, alsook de manier waarop de pc gebruikt wordt. Windows 8 is de toekomst van pc’s, aldus de PM.

Uiteraard zegt de PM van Microsoft verder weinig te kunnen delen, omdat wanneer mensen een beeld hebben van de nieuwe ideeën voor Windows 8, het uiteindelijke resultaat wellicht alsnog een teleurstelling is in vergelijking met wat mensen dan verwachten.

Als deze blog een soort publiciteitsstunt zou zijn, dan zou dat erg slim zijn van Microsoft. Eigenlijk geeft het bedrijf helemaal geen informatie weg die het niet kwijt wil. Mede doordat de blog meteen offline is echter, wordt het nieuws breed uitgemeten op allerlei soorten sites. En dan bedoel ik niet eens alleen de welingelichte ICT platforms.

Bron: Techworld