Maar de liefhebbers van Apple en Linux moeten nu niet naast hun schoenen gaan lopen. Wat intelligentie betreft delven zijn het onderspit in vergelijking met de iPad gebruiker. Wie een iPad bezit mag zich rekenen tot de hoogbegaafde elite van de computergebruikers, want zij zijn de slimsten van allemaal.

IntelligenteElite.com heeft de resultaten van zijn online IQ-testen op het weblog gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de iPad-gebruikers de slimste zijn, gevolgd door respectievelijk de Linux- en Applegebruikers. De Windowsgebruiker is de domste van allemaal. De resultaten werden verkregen door de IQ-scores van de online testen van IntelligentElite af te zetten tegen de gebruikte browser en het OS.

De verklaring die IntelligentElite geeft voor de resultaten ligt voor de hand. Mensen die het geld hebben voor dure gadgets, zoals de iPad of de Macbook, zijn over het algemeen slimmer dan degene die het met een goedkope Windows computer moet doen. Ook de echte geek met de Linux computer wordt meestal tot het meer intelligente deel van de computergebruikers gerekend. Of de Windowsgebruiker echt tot de dommen behoort is natuurlijk een kwestie van interpretatie. Wij van Techworld durven daar geen uitspraak over te doen.

Bron: Techworld