Microsoft heeft aangegeven nieuwe computers als eerste van een upgrade te voorzien, maar als je geen zin hebt om te wachten kan je alvast een van deze trucjes toepassen om de updates nu al binnen te halen.

Via Windows Update

De snelste en makkelijkste manier om de update binnen te halen is via Windows Update zelf. Ga naar Instellingen -> Bijwerken en beveiliging -> Windows Update

Kies vervolgens voor Zoeken naar updates

De update verschijnt als feature update voor Windows 10 versie 1607. Klik op de update en deze wordt gedownload en geïnstalleerd.


Op de volgende pagina: Wat als deze truc niet werkt?

Downloaden ISO-bestand

Het lukt niet iedereen om via de methode op de vorige pagina de update binnen te halen. Sommige gebruikers krijgen simpelweg de melding dat het besturingssysteem up to date is. Als dat bij jou ook het geval is, klik dan op Meer informatie. Je browser wordt geopend met de supportpagina van Microsoft. Op deze pagina staat een link waar je de ISO van de Windows 10 Anniversary Edition kan downloaden. Of je klikt gewoon hier.

Media Creation Tool

Heb je liever een schone upgrade of installatie en gebruik je liever een USB-stick dan een gebrande dvd? Gebruik dan de Media Creation Tool. Deze kan je hier downloaden.

Open het gedownloade bestand en kies voor De computer nu upgraden en kies volgende.

Als de download gereed is klik dan op Installeren. Let er dan op dat je je persoonlijke bestanden en apps behoudt. In de tool kan je aangeven wat je wil houden en wat niet.