Soms wil je een opmerking niet delen in een hele chatgroep, maar wil je wel direct reageren op een afzender binnen deze chat, zodat hij of zij meteen weet waar je naar verwijst. WhatsApp heeft daarvoor een feature ingebouwd, die niet veel mensen lijken te kennen.

Wanneer je privé op een chatbericht wilt reageren, kan dat natuurlijk handmatig door privé een gesprek te starten, maar je kunt direct via de groep zelf werken. Het voordeel daarvan is dat de ontvanger dan direct ziet dat je reageert op een bericht van hem of haar in de groep. Om dat te doen, selecteer je het bericht van de afzender en klik je op de drie verticale puntjes rechtsboven.

Dan zie je twee opties, "Privé beantwoorden" en "Bericht aan [naam of nummer]". Als je op "Privé beantwoorden" klikt, opent WhatsApp automatisch een melding in de privéchat met deze persoon met het citaat waarop je reageert in de WhatsApp-groep. De tweede optie is eigenlijk een snelkoppeling naar de oude methode en opent je privéchat met deze persoon.

Er is wel een beperking en dat is dat deze feature niet bestaat op de iPhone. Vooralsnog kunnen alleen Android-gebruikers op deze manier een groepsbericht citeren in een privéchat. Mensen die iOS gebruiken moeten een paar handelingen extra verrichten, namelijk de afzender direct contacteren en schrijven dat ze reageren op iets uit de groepschat.