
Android krijgt tethering en wifi-hotspotfunctie
De aankomende nieuwe versie 2.2 van Google Android geeft mobiele telefoons de mogelijkheid hun 3G-verbinding te delen met andere apparaten.
De aankomende nieuwe versie 2.2 van Google Android geeft mobiele telefoons de mogelijkheid hun 3G-verbinding te delen met andere apparaten.

Android krijgt tethering en wifi-hotspotfunctie
De aankomende nieuwe versie 2.2 van Google Android geeft mobiele telefoons de mogelijkheid hun 3G-verbinding te delen met andere apparaten.
Google Android 2.2, bijgenaamd Froyo, krijgt de mogelijkheid om een mobiele internetverbinding te delen met andere apparaten. Telefoons met Android 2.2. kunnen dan niet alleen als '3G-modem' verbonden zijn ('tetheren') met een laptop, maar echt dienst doen als wifi-hotspot. Dat blijkt uit nieuwe informatie over Froyo ontvangen door ict-nieuwsblog TechCrunch. Het is volgens de site nog niet duidelijk of telecomaanbieders de tetheringfunctie kunnen uitschakelen of daar extra tarieven voor kunnen rekenen.
Versplintering tegengaan
Android 2.2 krijgt ook ondersteuning voor Flash en is verder voorzien van diverse snelheidsverbeteringen. Uit een benchmark door AndroidPolice is gebleken dat versie 2.2 van het smartphonebesturingssysteem zo'n 450 procent sneller is dan voorganger 2.1.
Die huidige versie is samen met 2.0 goed voor ongeveer eenderde van alle Android-toestellen. De rest draait 1.5 of 1.6. Google wil die versplintering terugdringen en gaat daarvoor updates voor zijn besturingssysteem buiten operators om aanbieden.
Dat direct aanbieden van updates aan gebruikers begint met de komst van Android 2.2. Onderdelen zijn dan los downloadbaar. De eerste losgekoppelde onderdelen zijn in Froyo te verwachten, aldus techblog Engadget vorige maand.
Lancering volgende week
De officiële lancering van Froyo volgt volgens TechCrunch tijdens een Google-evenement komende week. Ondertussen raakt Google een belangrijke Android-medewerker kwijt. Erick Tseng, een productmanager voor dat mobiele besturingssysteem, maakt de overstap naar Facebook, dat zijn hoofdkantoor vlakbij dat van Google heeft.
Mijn 3G verbinding delen ?
Met een downloadjunkie die mijn FP er doorheen draait puur uit eigen belang ?
Dacht het niet !.
Huh, ik heb een HTC Legend met versie 2.1 bij Vodafoon en gebruik ook al tethering. Die functionaliteit zit er al in.
Dit is een beetje hetzelfde verhaal als die "breedband" providers uit de jaren '90. Zogenaamd een hoop bandbreedte bieden, maar oh jee als de gebruiker daadwerkelijk z'n lijtje gaat gebruiken. Intussen is de infrastructuur bijna volwassen en zie je nergens meer abonnementen met harde datalimieten. In het mobiele domein lopen we daarmee nog een paar jaar achter, maar ook daar zullen de limieten langzamerhand gaan verdwijnen naarmate de infrastructuur volwassener wordt, investeringen uit het verleden worden terugverdiend en concurrentie zijn werk doet.
Uiteindelijk kan er niet meer data door zo'n hotspot heen dan de telco in z'n abonnementsvorm toestaat. Voor mij zou juist deze functionaliteit een uitkomst zijn. Je kunt gewoon "tetheren" via de WiFi-kaart die toch al in je notebook zit zonder dialup-achtige dingen te hoeven instellen. Als de telefoon WPA2-beveiliging ondersteunt, heb je je hotspot helemaal voor jezelf en zal de telco daar weinig verschil in merken.
Ik denk dat Google de telco's niet heel blij maakt met tethering en hotspot functionaliteit.
En nu Google heeft besloten zelf geen android telefoon meer via hun website te verkopen zijn ze toch meer afhankelijk van telco's.
Je link bevestig mijn verhaal:
Laat dat dus juist het probleem zijn dat Google wil oplossen door zelf updates uit te brengen.
Vandaar dat mensen ze in grote getale voor een prikkie op Marktplaats zetten. Een simlock vrije HTC Hero doet met veel moeite nog 180 Euro. Geen zin in upgraden, denk ik dan. Op naar de winkel voor een Android 2.x toestel!
Nah, Android gebruikers updaten hun OS bijna nooit, omdat dit te moeilijk is.
bron
Waar zijn de aanwijzingen dat Google iets gaat forceren?
Die zijn er allang, je mag immers de proprietary Google apps niet zomaar herdistributeren.
Maar als je goed gelezen hebt gaat Google juist zelf de basis afslanken (door meer onderdelen via de Market te verspreiden) en de update frequentie verlagen (om versplintering tegen te gaan). Als ze zelf dan ook nog eens (in samenwerking met de handset producten) updates beschikbaar gaan stellen voor eindgebruikers komt dat de uniformiteit van het platform alleen maar ten goede.
Zo gauw Google de updates van Android gaat forceren zodat je ze niet meer kunt tegenhouden, verliezen ze de zakelijke markt.
Waarschijnlijk krijg je dan een fork, zonder al die Google rommel erbij.
Reageer
Preview