
Zware storing bij Ziggo - UPDATE 2
Ten minste anderhalf miljoen mensen zitten zonder tv-signaal omdat een verdeelsstation van kabelaar Ziggo is bezweken. De noodstroom faalde ook. Ook internet en telefonie liggen er uit.
Ten minste anderhalf miljoen mensen zitten zonder tv-signaal omdat een verdeelsstation van kabelaar Ziggo is bezweken. De noodstroom faalde ook. Ook internet en telefonie liggen er uit.

Zware storing bij Ziggo - UPDATE 2
Ten minste anderhalf miljoen mensen zitten zonder tv-signaal omdat een verdeelsstation van kabelaar Ziggo is bezweken. De noodstroom faalde ook. Ook internet en telefonie liggen er uit.
Het gaat om ten minste 1,5 miljoen abonnees, vooral in het oosten van het land. Zij hebben geen tv- of radiosignaal via de kabel. "Het enige dat we weten is dat we een storing hebben bij een digitaal headend, een verspreidingsstation. De aggregaten zijn niet aangegaan en de ups'en (ononderbroken noodstroomvoorziening, red) deden het ook niet. Die waren plotseling leeg, dus we vermoeden kortsluiting, maar zeker weten doen we dat niet", legt de woordvoerder van Ziggo uit.
@Home-gebied
Het betreft de locatie van Ziggo in Zwolle en dat betekent dat primair het voormalige @Home-gebied last heeft van de storing, aldus de zegsman. Er zouden ook meldingen zijn vanuit elders in het land, zoals Den Haag en Amstelveen, maar die zijn nog niet bevestigd.
Het gaat om zowel analoge als digitale tv. Ook de website van Ziggo was een tijd offline, omdat die op dezelfde locatie wordt gehost, meldt het bedrijf. De site is inmiddels weer bereikbaar.
UPDATE 22.40 uur: De storing is inmiddels voorbij en heeft anderhalf uur geduurd, voor sommige abonnees langer. "Rond half elf hadden we de spanning weer terug op het verdeelcentrum. Over de oorzaak weten we nog niks, dat gaan we nu uitzoeken", aldus de zegsman.
UPDATE 23.04 uur: Anders dan eerst gemeld, ligt ook internet en telefonie van Ziggo er in het @Home-gebied uit. Die diensten worden nu langzaam weer online gebracht, meldt de woorvoerder.
SED - de TV viel niet uit - ze konden alleen niet alle signalen doorgeven (behalve van hun zenderinformatiekanaal).
Op een van die "storing" weergeven zou toch mogelijk moeten zijn?
Maar Ziggo (zie consumentenforums) heeft het niet zo op service.
Schijnbaar is Landgraaf de dans ontsprongen,hier geen enkel probleem gehad...
FF bij de buren gevraagd (alles in 1 ) ook niks aan de hand.
Ps.Mijn server wordt via een andere host "bewaakt",ik krijg dan een mail,wanneer ie eruit ligt.
Tilburg had 1½ uur geen RTV en telefoon. Internet bleef wel gewoon werken. Had vrienden op MSN uit Zuid-Limburg en Oss en die melden hetzelfde.
En zoals gewoonlijk, Ziggo communiceert weer eens totaal niet met zijn gebruikers. De Not Help Desk van Ziggo mag of wil niets zeggen over die storing.
Klopt. Je spreekt over stroom, want dat moet lopen wil je iets electrisch aan de praat krijgen. Echter stroom is afhankelijk van de vraag je van apparaten. Je gebruikt in het algemeen een spanningsbron voor een electrisch apparaat.
Klapperende stroombron is een onzinnig begrip voor computers.
En ja, je hebt verschillende soorten storingen. Een brownout is specifiek een korte spanningsval. Practisch is dat een korte stroomstoring.
Het zou ergens ook apart zijn dat iets wat meer dan een eeuw bestaat geen Nederlandse naam heeft.
Zal wat zijn bij een ramp, Explosie in Zwolle en half Nederland heeft geen TV meer.
Ik denk toch de ze van verschillende regio's TV signaal moeten gaan aanbieden.
De minister van binnenlandse zaken zou zich hiervoor moeten gaan inzetten.
Sorry Bob, maar het heeft er wel degelijk gestaan (Ziggo meld grote televisiestoring) en het staat er nog steeds (pagina 3 van het nieuws).
Ook hier in Brabant lagen bijna alle TV kanalen er zeker twee uur uit, behalve de lokale zenders. Dus de lokale infra-struktuur was niets mis mee.
Heb zelf jaren in de telecom bij Lucent gewerkt en daar werd een dergelijk probleem opgelost door te zorgen dat er redundante apparatuur kwam te staan.
Vroeger hadden we hier lokaal de PNEM voorzieningen en toen was het allemaal veel beter; het is al de tweede keer dit jaar dat we hier een dergelijke storing hebben.
Ben van mening dat Ziggo alle betroffen abonnee's restitutie van het volledige jaar moet geven, i.p.v. de bestuurders vol te stoppen met bonussen.
Nee, kon met 1200 ook Ziggo niet bereiken
Het enige wat er hier (Assen) de hele tijd uit heeft gelegen waren rtv (analoog en digitaal) en de website van Ziggo. Wel telefoon en wel internet :)
"spanningsverlies, stroomuitval of stroomstoring"
Zegt nog niets over de type storing. Een brownout betekend dat er geen totale uitval is, maar een gedeeltelijk verlies van spanning.
Nee, ik hoop inderdaad dat de mensen die de storing gisteren hebben moeten oplossen het verschil weten...
Echter, als ik het heb over hetgeen uit mijn stopcontact komt, dan heb ik het niet over "electriciteit", maar over "stroom". Het is ook "stroomstoring" en niet "electriciteitsstoring".
Moest eigenlijk net als bij vliegtuigen... Meer dan 3 uur storing dan meteen 600 euro dokken als vergoeding.
Het heeft tot twaalf uur vanmorgen geduurd voordat op hun website in mijn regio een storing werd aangegeven.
Wat een enorme grote sukkels !!!!
Kan niet bellen of gebeld worden en dat terwijl ik telf. afspraken had staan. Heb mijn voip telefoon maar weer eens aangesloten en geconfigureerd op voipbuster dan kan ik in ieder geval bellen. echte shitzooi zo.
Kun jij bellen en gebeld worden (door andere ziggo klanten)?
Zo ja, dan bel eens naar 1200 van ziggo of bel eens naar een andere ziggo abonnee. Dat gaat namelijk niet.
Ik kan al vanaf gisterenavond tot heden niet bellen en/of gebeld worden.
Waardeloze ***zooi.
TripleFail
Baal als een stekker kan nog steeds niet bellen en gebeld worden. *** systeem. Hoelang hebben die sukkels nodig om zoiets te herstellen?
ehh. begrijp je wat je hier voorstelt bij een totale uitval van.. de televisie.. ;)
Brownout - spanningsverlies, stroomuitval of stroomstoring.
Iemand die ermee bezig is zou juist stroom en spanning niet met elkaar mogen verwarren. Kan leuke resultaten opleveren zo'n verwarring.
Geheel conform Ziggo's bedrijfscultuur geen woord over de storing van gisteren op de site van Ziggo. Het eerste wat je te zien krijgt is reclame voor Transavia (Ziggo wil reclame-inkomsten met de homepage genereren). Verder niets te zien. Oorverdovende stilte. Geen excuses, geen uitleg, en al helemaal geen aankondiging van compensatie voor getroffen abonnees. Je zou toch acuut opzeggen!
in regio 0183 bleken de HD kanalen niet te werken. Alle andere digitale kanalen wel, voor zover gechecked.
Spoorhaas - maar even een korte tekst op TV 'storing' zou handig zijn.
Je zou maar zo`n triple play pakket hebben - dan was je helemaal nergens bereikbaar.
Leve de mobiele telefoon van de baas ;)
Nee, dat klopt , Ziggo website was zelf ook offline
In Reuver (tussen Roermond en Venlo) was er binnen vijf kwartier weer TV signaal en Telefoon.
Tijdens de storing bleef internet normaal functioneren .Waar ligt het nu aan dat in andere regio's geen internet was ?
Ik kan bevestigen dat het probleem zich echt niet alleen in het oosten van het land heeft voorgedaan. In het westen lagen een aantal digitale zenders er ook uit heb ik bij verschillende klanten van ziggo mogen ervaren.
Dat is een redelijk vaak voorkomend probleem en een probleem waar volgens mij veel noodstroom oplossingen niet op zijn voorzien.
De reden is dat bij de meeste noodstroom oplossingen die ik ken, het aggregaat wordt gestart door de STS (het ding dat schakelt tussen netspanning en aggregaat). Helaas heeft die STS zelden tot nooit enig benul over de status van de achterliggende UPS.
In het beste geval heb je een losse controller die inputs krijgt van zowel de UPS alsook de STS en daarop het aggregaat aanstuurt. Dan kun je ervoor zorgen dat, als de accus van de UPS op kritieke toestand zitten, je het aggregaat nog een tijd laat lopen, totdat het weer veilig is.
Wat is de correcte Nederlandse term voor "brownout" dan? "Gedeeltelijke stroomuitval"? "Inconsistentie op het net"?
En in "de volksmond" wordt "stroom" gebruikt als verzamelterm voor zowel spanning alsook stroom...
"- en zoals altijd ... NERGENS informatie.".
Precies! Ik mij daar al eens eerder over beklaagd bij Ziggo. Wel hier (Zuid-Holland)4 'eigen' informatiekanalen (!) van Ziggo, maar zinnige info voor gebruikers (waarom altijd zo lang waardeloze digitale ontvangst op bepaalde kanalen?) blijft geheel uit.
Brownout heeft ook een Nederlandse term.
Faseverlies is een brownout.
Klapperende stroom kan niet omdat dit alleen met spanning kan. Tenzij jullie stroombronnen gebruiken, maar dat lijkt mij zeer stug.
Je hebt gelijk grotere systemen zijn betrouwbaarder dan kleinere ups-en. Maar zorg er dan voor dat er 2 feeds zijn en alles in N+1 of 2N oplossing.
De generator bepaald met zijn netwachter om te reageren op het wegvallen van 1 fase of alle 3. Ook de drempelspanning wordt gecontroleerd.
Volgorde: opstarten generator(en) afschakelen Netspanning, inschakelen generator(en) en pas als alles een bepaalde tijd goed is (ook in te stellen), dan synchroon weer terug komen.
Wel een technisch verhaal, maar als je alles goed controleerd en ook test, dan kan er voor 99% niets mis gaan. Er zijn natuurlijk dingen die je moeilijk in de hand hebt: bio-diesel met bacterieengroei. maar daarvoor test je ook!
Ik doe zelf altijd 1 fase uit het meetcircuit draaien. en steeds een andere fase. dit test het complete systeem. En dan praat ik over best wel grote datacentra.
In dit geval is Tweakers correct.
Regio Alkmaar ook een groot aantal zenders op zwart (vriendin gestresst, einde van Desperate housewives gemist).
Ook daar geen site bereikbaar - geen telefonisch contact met Ziggo mogelijk - en zoals altijd ... NERGENS informatie.
Klungelarij van de eerste orde.
noodstroom wordt hier elke maand getest. omdat het een online UPS is, maakt klapperende stroom,fase verlies of brown-out niks uit, zolang er maar genoeg energie aan de ingang van de UPS wordt geleverd. en eventueel kunnen we zelf ook nog de hoofdschakelaar omzetten, hoe dacht je anders dat we het kunnen testen?
Tuurlijk, dat kan prima, maar dan moet je wel een bed naast die aggregaat zetten. Je hebt igv een stroomstoring namelijk maar ongeveer 10 minuten de tijd om die 'onwillige aggregaat' handmatig te starten. Na ca 10 minuten zijn de accu's in de UPS-en leeg, en ben je te laat.
Mogelijk zijn er een aantal kortere stroomonderbrekingen geweest. Een aggregaat wordt pas opgestart als de stroom een paar minuten onderbroken blijft. Als je een aantal kortere stroomonderbrekingen achter elkaar hebt, lopen de UPS-en leeg, terwijl de aggregaat maar steeds blijft denken dat ie niet hoeft op te starten omdat de spanning weer terug is.
Wat zijn dan betrouwbare leveranciers voor rack-upses? APC? Ik heb meer ellende gehad met die dingen dan dat ze nut hadden.
Grote, professionele UPS systemen zijn vele malen betrouwbaarder, mits goed geimplementeerd en onderhouden.
Bovendien is een UPS maar het halve werk, bij een flinke stroomstoring heb je wel meer dan een paar minuten autonomie nodig.
Het probleem is dat er haast nooit in realistische scenarios wordt getest, omdat men dat niet durft. Niemand legt graag de power switch om van een operationeel datacenter. En zelfs als dat regelmatig wordt getest, weet vaak niemand wat er gebeurt als er bijv. maar 1 fase wegvalt. Ook "klapperende stroom" (stroom die kort achter elkaar wegvalt en weer terug komt) heeft veel systemen wel eens van slag gebracht.
Ach, fameus is de dieseltank in een kelder met een noodaggregaat op de begane grond en er tussen een elektrische pomp.
Tijdens oefeningen waarbij de hoofdschakelaar van de datazaal uit werd gezet werd nooit ontdekt dat de pomp op een andere groep draaide en startte de zaak altijd keurig automatisch op.
Toen viel het hele pand uit. UPS-en namen het over. Alarmpjes kwamen keurig binnen in meldcentra. Dieselaggregaat startte ook automatisch op maar sloeg na korte tijd af.
Ontwerpfoutje, bedankt ...
Noorderling meldt zich.
Ziggo, bedankt! De TV kon uit, er was immers toch geen beeld, en ik kon de film die ik op mijn PC had draaien verder kijken!
In ieder geval weer voldoende stof voor Ziggo om eens goed over na te denken. Wat heb je überhaupt aan (nood)voorzieningen als UPS-systemen en aggregaten als deze niet eens werken? Het lijkt mij dat dergelijke systemen van tijd tot tijd getest worden.
Ik heb vroeger gewerkt als netwerk controller bij BT (monitoren van internet en Frame Relay). 24 uurs dienst.
's nachts gaat de energie maatschappij in de grond graven. Hopla, daar gaat één kabel met vonken richting graafmachine....
Echter.... aggregaat gaat niet aan, omdat maar één fase geraakt was (bij zulke hoge stromen, hebben de fasen ieder een apart kabeltje). De generator dacht, er is nog spanning op die andere twee fasen... geen probleem.
Dus wel een probleem. Na 15 minuten waren de UPS leeg (en de servers shutdown).... Half Europa lag plat met internet. OK, het was 3:00 's nachts, maar toch... Pas tegen 8:30 werkte het weer....
Je hoort heel vaak dat die circuits niet goed werken. Als je de stroomstoringen in datacentra een beetje volgt, dan ga je je serieus afvragen of het überhaupt beter is om een generator en een UPS te gebruiken. Het is vaak zelfs de oorzaak van problemen, in plaats van dat ze daadwerkelijk nuttig zijn.
Naar mijn mening is sowieso een aparte UPS per cabinet een betere oplossing.
Jaja, de UPS is plotseling leeg, het aggregaat start niet. Ik vraag me af of er uberhaupt wel een aggregaat en/of UPS aanwezig is, want zo stringent zijn de eisen van Ziggo niet. Een onwillig aggregaat is door een monteur binnen no time gestart, of waren ze hem misschien vergeten af te tanken? ;-)
Als ik Tweakers mag geloven heeft heel Nederland er last van. Hier nabij Den Haag (oosten?) zijn er in ieder geval wat kanalen uitgevallen.
Blij dat mijn TV DVB-T ondersteunt. Antenne erin (met verlengkabel goed voor het raam positioneren) en ik kan in ieder geval weer Nederland 1 t/m 3 kijken.
Bij mij ligt de telefoon en de tv er uit.
De website heeft er niet kortstondig uitgelegen, maar zeker meer dan een uur. Ook ziggo.gebruikers.eu heeft er geruime tijd uitgelegen en zelfs hun webhoster. Inmiddels werkt het meeste wel weer volgens mij. Persoonlijk heb ik ongeveer een uur en een kwartier geen televisie gehad.
Reageer
Preview