In alle gevallen gaat het om verhaaltjes die aangeven dat een ongeluk in een klein hoekje zit. De boodschap is volgens

de leverancier uiteraard helder: 'ons product kan alles redden', en alle onderstaande gevallen kennen dan ook dezelfde happy end.

1. Met stip op één: de gebakken laptop. Voor hij op vakantie ging wilde een man zijn laptop verbergen voor inbrekers… in de oven. Vrouwlief kwam echter eerder thuis dan verwacht en wilde voor vertrek nog een kipschotel bereiden. Daarbij werd niet alleen de kip gebakken, maar ook de harde schijf.

2. Een onderzoeksinstituut in Florida zag een project voor wildbehoud abrupt stopgezet worden, nadat de traceerchip in de halsband van een panter was beschadigd. De gegevens werden succesvol hersteld.

3. Een stofzuiger was zijn stofdieet zo beu, dat hij tijdens een schoonmaakbeurt de USB-stick van zijn baas naar binnen werkte. De zuigkracht was zo sterk dat de bedrading van de printplaat werd getrokken en de connector losraakte.

4. En dan was er de SD-kaart van een camera met een groot aantal tandafdrukken erop. Volgens de klant was het kaartje in de klauwen van een ‘wild beest’ terecht gekomen. Na onderzoek bleek dit wilde beest het tweejarig zoontje van de klant te zijn.

5. Een speelse viervoeter kwispelde zo hard dat een draagbare USB-drive van de salontafel kieperde en sneuvelde. De inhoud – vijf jaar aan familiefoto’s – kon teruggehaald worden.

6. Een laptop werd, samen met een tas en de gezinsauto, gestolen uit een woning. De auto werd later teruggevonden bij een rivier, maar de rest van de buit was nergens te bekennen. Dagen later werd de drijfnatte laptoptas thuis bezorgd. De dief had de laptop in de rivier gegooid, waarna kinderen hem vonden op het strand.

7. Een onafhankelijke filmmaker was de productie van zijn nieuwste western aan het afronden, toen de harde schijf van zijn MacBook Pro het begaf. Aangezien hij geen backup had gemaakt, vreesde de filmmaker dat een jaar werk kwijt was. Naar het schijnt is de film alsnog voltooid en inmiddels op dvd verschenen.

8. Nog een natte harde schijf: een advocaat naam haar laptop mee op visvakantie. Een reisgenoot kon de werklust niet appreciëren en gooide de laptoptas – inclusief backup - overboord. Volledig gekleed dook de raadsman haar tas achterna, maar het bleek tevergeefs.

9. Een pasgetrouwd koppel raakte hun trouwfoto’s kwijt tijdens de doortocht van orkaan Katrina in 2005. De harde schijf bleek destijds onherstelbaar beschadigd. Een nieuwe poging, ruim twee jaar later, bood uitkomst: alle verlovings- en trouwfoto’s konden gerecupereerd worden.

10. Tot slot opnieuw een bewijs dat laptops en water geen goede combinatie zijn: een zeiltocht rond de wereld eindigde in mineur toen de boot op de laatste dag van de reis kapseisde. Daarbij verdween ook de laptop van de reizigster onder water, met daarop een volledig logboek van haar reis. Hoe het afliep? Dat is niet moeilijk te raden... Bron: Techworld