Voordat we beginnen.. Het is natuurlijk leuk om een aantal door ons geselecteerde mensen aan het woord te laten over dit onderwerp, maar nog veel leuker om deze vraag aan jullie voor te leggen. Jullie zijn immers zelf ICT specialisten!

Dus: laat ons weten wat jouw favoriete ICT product is en we voegen hem toe aan de Poll hiernaast, die we aan dit onderwerp geweid hebben. Noem je favoriete product met korte uitleg waarom het zo geweldig is in de comments bij de Poll.

1. F5 ARX bestandsvirtualisatie oplossing

“Persoonlijk vind ik F5 ARX een must voor ICT, vooral met de huidige economische situatie. Het vereenvoudigt ongestructureerde data management taken aanzienlijk, met veel kostenbesparende mogelijkheden. F5 ARX vermindert de opslagkosten drastisch met zijn trapsgewijze benadering om oude gegevens te archiveren naar een goedkopere disk array dan de dure Fibre Channel-disk arrays. Ook zijn de migratie mogelijkheden verbazingwekkend flexibel, zodat de workload verdeeld kan worden zonder dat gebruikers het ook maar door hebben. Ik ben nu 12 jaar ICT-professional en de bestandsvirtualisatie technologie van dit product is wat mij betreft ongeëvenaard.”

- Charles Chen, Lead Network Analyst America bij Suzuki Motor Jaren ICT ervaring: 12

2. Kaseya 2 IT automation framework

“Dit is een uitgebreid framework om de IT-infrastructuur te beheren. Het is eenvoudig te gebruiken, het is krachtig, en het bespaart ons tijd en geld. Het heeft een revolutie teweeggebracht in onze werkwijze op drie belangrijke gebieden: ondersteuning (client-interface, problemen oplossen en uitvoering van het project), onderhoud (patchen, compliance, tunen) en management (rapportage, planning, beheersing van de kosten).”

- Rob Leon, Vice President of Operations bij inhouseIT Jaren ICT ervaring: 23

3. Xangati applicatie management software

Xangati "is anders dan alle andere management producten waar ik ooit mee gewerkt heb. Het geeft me een uitgebreid overzicht van alles wat er op mijn netwerk speelt in real-time, ik kan dan inzoomen op een server, gebruiker, applicatie of interface om uit te vinden wat er precies gaande is. Het is het eerste waar ik op een dag naar kijk, en ik check het voortdurend even tussendoor. Het ‘dashboard’ scherm is zo 'leesbaar' dat anderen in het bedrijf zeker geen ingenieursdiploma nodig hebben om het nuttig te vinden.

Persoonlijk heeft het mij talloze potentieel nutteloze uren gescheeld. Of het nou is dat ik geen switch of port hoef te herconfigureren om problematisch dataverkeer te sniffen, of dat ik helemaal terug zou moeten rijden naar kantoor om te zien wat er allemaal gebeurt in het netwerk. Een andere oplossing zou namelijk zijn dat ik een noodsignaal zou moeten geven in het midden van de nacht en vervolgens terug naar kantoor moeten gaan om dan te ontdekken dat er eigenlijk niets mis is. Met Xangati kan ik vanuit huis zien wat er gebeurt met het onderdeel dat code rood geeft, en vele, vele malen bespaar ik mezelf daarmee een verspilde reis door de mogelijkheid om op afstand de oorzaak en de ernst vast te stellen."

- Peter Charbonneau, Senior and Systems Administrator bij een Liberal Arts College in New England Jaren ICT ervaring: 20+

4. Expand Networks Accelerators voor WAN

"De reactietijden voor toepassingen waren erg slecht. Onze medewerkers vonden in het bijzonder het trage e-mail en internet gruwelijk frustrerend. Daarnaast werken we met veel web-based toepassingen voor onze public services, zoals vergunningen voor voertuigen, patiëntenadministratie en de examen systemen. We moesten de latency en verstoppingen die we ervoeren op het netwerk oplossen en dat vereiste een technologische oplossing die zowel technisch als economisch efficiënt zou zijn. Expand Networks Accelerators heeft ons voorzien van virtuele bandbreedte en daarmee hebben we een hoop geld bespaard dat nu kan worden geherinvesteerd voor andere doeleinden in de provincie."

- Eloff Scholtz, Technical Advisor Northwest Provincial Government of South Africa Jaren ICT ervaring: 23

5. NetScaler VPX virtual application delivery

"De NetScaler VPX is mijn favoriete ICT product sinds lange tijd. Ik werk al meer dan 10 jaar in de internet hosting industrie en heb veel klanten geholpen met op het web gerichte toepassingen. NetScaler VPX is briljant voor mij omdat het de functionaliteit van het dataverkeer management van de Citrix NetScaler biedt en het in een vorm giet die binnen een paar minuten kan worden opgezet. Je kunt er ook nog eens per maand voor betalen, in plaats van in een keer een grote som geld te hoeven neerleggen. Zowel de opzet tijd en het maandelijkse kosten model maken dit ideaal voor gebruikers die een snel schaalbare infrastructuur nodig hebben. "

- Nathan Day, CTO bij SoftLayer Technologies Jaren ICT ervaring: 10+ Bron: Techworld