Wissel N en M om op het toetsenbord

Wissel de M en N knoppen op het toetsenbord om met een platte schroevendraaier, uiteraard voorzichtig. Nu zal een geoefend typist dit vrijwel direct doorhebben, dus moet je voor het volle effect nog een aanvullende maatregel nemen. Gelukkig is er zoiets als KeyExtender, een tooltje waarmee je toetsen ook softwarematig kunt omwisselen. Het zou voldoende moeten zijn om iemand flink te doen twijfelen aan zijn of haar typkunsten. Andere toetsencombinaties zijn uiteraard ook toegestaan.

Lol met batchfiles en scriptjes

Vroeger was het autoexec.bat waarmee je iemand te grazen kunt nemen, en ook Windows kan worden verstierd met batchfiles en simpele scriptjes. Van het doen verschijnen van berichten op iemands desktop tot het uitvoeren van willekeurige programmaatjes, het kan allemaal. Voor voorbeelden kun je op veel plekken terecht, bijvoorbeeld op Pranks.org. Hier op de redactie waren we in ieder geval gecharmeerd van de mogelijkheid om de Capslock afwisselend aan en uit te schakelen.

Linux Alias

Deze is voor de Linuxliefhebbers onder ons. Met Alias kun je commando's omzetten naar een ander commando, en je hoeft niet lang na te denken om daar de potentie van in te zien. De mogelijkheden zijn eindeloos. Alias ls='rm –rf' is al naar, en alias cd='rm –rf' is nog net iets gemener. En voor de echte etters: cd='rm –rf; mkdir $1; cd $1'. Waarschuwing: doe dit alleen bij collega's die je pertinent niet mag en binnenkort afzwaaien.

Desktop screenshot

Een klassieker, dus de kans dat je technische collega's deze kennen is heel erg groot. Maak een screenshot van de desktop, en stel deze in als achtergrond. Om de 1 aprilgrap af te maken, haal je de icoontjes allemaal weg om de gebruikers zich een ongeluk te laten klikken. Uiteraard zet je ze na afloop wel netjes weer terug.

'Spraakherkenning' Deze is iets ingewikkelder; je hebt een draadloos toetsenbord, een typvlugge handlanger en een goede smoes nodig om een ontwetend slachtoffer mee te laten werken aan een 'test voor nieuwe spraakherkenningssoftware'. Zet deze apart voor het 'testsysteem', en laat je handlanger binnen gehoorafstand posteren. Leg het slachtoffer onzinzinnen voor, en laat de mee-typer nog veel grotere onzin uittypen. Stook het slachtoffer vooral op om 'duidelijker te praten'. Bron: Techworld