PC verkoolt software programmeur

Een bijna even ongeloofwaardig als triest verhaal is dat van een 28-jarige programmeur Vijayakumar die op een vrijdagavond in 2009 nog even wat werk wilde verrichten. Zijn kamergenoot stond onder de douche, toen hij een luide knal hoorde. Tot zijn grote schrik trof hij de programmeur deels verkoold aan in zijn stoel en daarop viel hij flauw.

Volgens de politie was de PC van Vijayakumar ontploft en was de man vervolgens levend verbrand. Het feit dat de man nog op zijn stoel zat, suggereert dat het erg snel is gegaan. Hoe het kan dat de PC zo'n heftige explosie kon veroorzaken is onduidelijk.

Zweet geleidt goed genoeg voor elektrocutie

In 2007 kwam het opvallende bericht naar buiten dat een 20-jarige student uit Shanghai geëlektrocuteerd was door zijn PC. Maar het verhaal bleek nog een stukje vreemder dan dat.

De student, genaamd Wu, zat op een warme dag in zijn kamer achter zijn computer met weinig kleren aan. Omdat hij geen zin had om de airco aan te zetten, maar wel bang was dat zijn PC zou oververhitten, besloot hij de kap van zijn computer te halen.

Toen zijn bezwete ledematen in contact kwamen met het stroomcircuit van de computer, maakte het systeem kortsluiting en overleed de jongeman ter plekke aan de gevolgen van elektrocutie. De plaatselijke autoriteiten vonden namelijk bloed in zijn neusgaten en blauwe plekken op zijn benen. Het interne voltage van een computer kan wel 380 volt bedragen. Dat is hoog genoeg om dodelijk te zijn.

Man legt loodje na 50 uur gamen

Een 28-jarige man uit Zuid-Korea besloot op een dag te stoppen met werken om meer te kunnen gamen. Hij speelde graag gevechtsimulatiespellen online. Nadat hij zijn werk vaarwel had gezegd, ging hij naar een cybercafé om op 3 augustus 2005 te beginnen aan een sessie die bijna non-stop 50 uur zou duren. Hij ging alleen af en toe naar de WC en deed korte dutjes.

De moeder van de Zuid-Koreaan werd tijdens de ongeplande marathonsessie ongerust en vroeg aan de ex-collega’s van de man om hem te gaan zoeken. Toen ze hem uiteindelijk vonden, zei hij dat hij zou stoppen en naar huis zou teruggaan. Enkele minuten later bezweek de jongen echter aan hartfalen. Volgens de politie kwam dat door de vermoeidheid als gevolg van het extreem lang achter een beeldscherm zitten.

Man geplet door server

Een ander tragisch voorval speelde zich af in januari 2010 in Australië. Een 50-jarige man hielp bij het uitladen van computerservers uit een vrachtauto. De goederen stonden op een vorkheftruck, maar begonnen plotseling te glijden.

De man probeerde dit tegen te houden, maar slaagde daar niet in. Als gevolg daarvan werd hij bedolven onder de zware servers. Pogingen om de man te redden mochten niet baten. De man overleed aan kritieke verwondingen aan zijn hoofd en borst.

Ontploft mobieltje treft slagader

Het schijnt toch mogelijk te zijn om te overlijden doordat de batterij van je mobiele telefoon ontploft. In 2009 had een werknemer van een computerwinkel in Guangzhou (China) recentelijk zijn oude batterij verwisseld voor een nieuwe. Toen hij even naar buiten ging, hoorde zijn collega een luide knal en zagen ze hem buiten de winkel liggen in een plas bloed.

De man had zijn telefoon in zijn borstzak zitten toen de batterij explodeerde. Door de knal was een slagader doorklieft en overleed hij ter plekke aan bloedverlies. Het is niet bekend van welk merk het mobieltje was, maar vaak gaat het om tweederangs batterijen die de neiging hebben om te ontploffen. Dit is echter niet altijd het geval.