De Consumer Electronics Show (CES) is al jarenlang een waar spektakel. Duizenden organisaties laten op deze beurs hun nieuwste producten zien en de pers smult ervan. Op de mediadagen mag een select groepje fabrikanten en startups alvast het een en ander laten zien op de beursvloer of tijdens een persconferentie of keynote en wij hebben de opvallendste producten voor je op een rijtje gezet.

LG's Oprolbare TV

Er wordt al jaren over gespeculeerd en vorig jaar teasde LG al even met een prototype, maar dit jaar moet hij dan echt komen, de LG Signature R oprolbare tv. Het bedrijf presenteerde het apparaat tijdens een keynote en het apparaat mocht er wezen.

Het is een 65 inch 4K OLED TV met een 100 Watt Dolby Atmos speaker in de voet.

Het apparaat doet niet alleen dienst als televisie, maar kan ook als media-unit worden gebruikt waarbij het apparaat maar voor een vierde is uitgerold. In deze "line mode" kan de tv gebruikt worden om onder andere informatie over het weer te tonen, muziek af te spelen of om rustgevende geluiden te produceren (denk aan kwetterende vogels of het geluid van een open haard). Ook kan de tv overweg met slimme assistenten als Amazon Alexa en maakt het media streamen makkelijk met ondersteuning voor Apple Airplay 2.

Het is nog niet duidelijk hoeveel deze tv precies gaat kosten, maar dat het een duur apparaat is, staat buiten kijf. De Signature R zal komende lente te koop zijn.

DaVinci Kleuren 3D-printer

3D printen is hot en het aantal bedrijven dat zulke apparaten uitbrengt is gigantisch. Bovendien heeft XYZ Printing een nieuwe dimensie toegevoegd aan het 3D printen van objecten... kleur. De DaVinci Color mini maakt gebruik van propriëtaire inkjet-cartridges die het witte plastic direct z'n kleur meegeeft. De cartridges zijn individueel te vervangen.

Het apparaat is ontwikkeld na een succesvolle crowdfundingcampagne en is nu te koop voor iets minder dan 3500 dollar.

Foldimate kledingvouw machine

Ook dit jaar werd er weer veel aandacht besteed aan de huishouding. En bedrijven als Samsung en LG strijden voor een plek in de keuken, het washok en de woonkamer. Slimme wasmachines, koelkasten, drogers, ovens die allemaal met elkaar (en de gebruiker) kunnen communiceren zodat je zelf nog maar weinig werk hoeft te doen. Leuk natuurlijk, maar het product dat ons echt opviel was toch wel de kledingvouwmachine van Foldimate. Dit apparaat vouwt netjes je kleding voor je op zodat zelfs die vervelende taak wegvalt.

De slimme wasmachines, koelkasten en ovens van Samsung (boven) en LG (linksonder) LG wist ons overigens nog wel te verrassen met de slimme bierbrouwer (rechtsonder)

Stop het kledingstuk bovenin de machine en na ongeveer een halve minuut komt je opgevouwen kledingstuk er aan de onderkant uit. Er kunnen ongeveer 25 kledingstukken worden gevoerd aan de machine per sessie (die ongeveer 5 minuten duurt afhangend van de grootte van de kledingstukken).

Op de beurs werd een prototype geshowd en het is nog niet bekend hoeveel het apparaat precies gaat kosten, maar op de beurs werd gezegd dat er gestreefd wordt naar om en nabij de 1000 dollar.

Maar wacht, er is meer

Er is natuurlijk heel veel meer te zien op de beursvloer en zeker nu de publieksdagen zijn begonnen zullen wij nog meer worden overspoeld met geweldige, opvallende, vreemde tech. Wij zullen deze dagen uitgebreid over de beurs struinen en zoveel mogelijk opvallende leuke tech met je delen. Dit zullen wij doen via Instagram. Je kan ons hier volgen. Niet alleen ben je dan zo snel mogelijk op de hoogte van alle mooie dingen die we tegen komen, je hebt ook nog eens kans dat je wat wint. Sommige opvallende producten krijgen wij namelijk mee en die spullen houden wij natuurlijk niet voor onszelf.

Houd deze website en ons Instagram-kanaal goed in de gaten en wie weet win je nog wat. Om je een klein voorproefje te geven volgen hier enkele kleine dingetjes die we op de beurs hebben gezien en direct hebben gedeeld.


Hieronder zie je de Pivo, een module die je volgt als je je camera/smartphone op een statief hebt staan. Hierdoor heb je geen cameraman meer nodig en kan je snel schakelen zonder dat je bang hoeft te zijn dat je het beeld uit loopt. Misschien iets voor mij op de volgende CES?De crowdcunding-campagne voor dit product loopt nog dus als je voor een mooie prijs aan de slag wilt met je eigen videocreaties, kan je nu nog je kans grijpen.


Tijd om weer de beursvloer op te gaan. We sluiten af met deze slimme koffer van ForwardX,.