Secure Data versleutelde drives

Het beveiligen en versleutelen van (harde) schijven en flashgeheugen kan al jaren in combinatie met je besturingssysteem en verschillende 3rd party-applicaties. Secure Data voegt daar nog een oplossing aan toe: fysieke versleuteling. Het bedrijf liet verschillende SSD's en USB-sticks zien die versleuteld konden worden door middel van een keypad of in combinatie met je smartphone en een app.

De opslagmedia worden versleuteld met "military Grade" 265-Bit AES hardwareversleuteling en zijn besturingssysteem onafhankelijk.


O'2Nails Nagelprinter

Printen is weer helemaal hot, dat was duidelijk te zien op de beursvloer. Fotoprinters, 3D-printers en instant-camera's waren in grote getale aanwezig op de CES. Een van de printers die ons echt opviel was de nagelprinters van O'2Nails. Deze printer kan afbeeldingen met grote precisie afdrukken op je nagels waardoor je er als een ware fashion queen bij kan lopen.

Installeer de app op je smartphone, selecteer een afbeelding, steek je vinger in de printer en de afbeelding wordt direct afgedrukt. Het apparaat maakt gebruik van speciale inkjet-cartridges (ze lijken erg op de cartridges die we eerder zagen in de kleuren 3D-printer) en een speciale nagellak om de afbeelding op af te drukken en af te dekken.

Geen gepriegel meer met zelf tekenen of stickertjes.

Printbrush XDR

We blijven nog even bij de printers. Als je snel en makkelijk teksten en afbeeldingen wilt afdrukken op niet-egale objecten, zal je al gauw diep in de buidel moeten tasten voor specialiseerde afdrukapparatuur of met stickers aan de slag moeten gaan.

De Printbrush XDR van PrintDreams is een zeer compact handzaam printertje dat op verschillende oppervlakten kan afdrukken. Net als de eerder genoemde nagelprinter maak je gebruik van de bijbehorende app. Schrijf een tekst of importeer een afbeelding, stuur deze via Bluetooth naar de printer en schuif het apparaat over het object waarop je de afbeelding wilt hebben.

De printer gebruikt, net als de 3D-printer en Nagelprinter, een speciale kleurencartridge die erg lijkt op wat je in de gemiddelde inkjet vindt.

De crowdfunding-campagne loopt nog maar een paar dagen, maar het doel is al lang en breed gehaald. Mocht je het apparaat voor minder dan de retailprijs willen aanschaffen, kan dat nu nog via die site. De printer komt volgende maand op de markt.

Urgo Night

Ben jij een slechte slaper? Geen zin om aan de medicijnen te gaan of allerlei zweverige trucs toe te passen? Er zijn blijkbaar velen met je. De Urgo Night is een apparaat dat je hersenen traint beter te slapen.

Je hoeft het apparaat slechts 3 keer per week voor 20 minuten op te hebben en binnen drie maanden slaap je beter. De Urgo Night meet je hersengolven en stuurt signalen die je een natuurlijk slaapritme moeten aanleren.

LifiMax

Draadloos internet zonder radiosignalen? Geen probleem. LifiMax verbindt je computers via onzichtbaar licht. Met een enkel LifiMax accesspoint kan je met een snelheid van 100 Mbit internetten en kunnen 16 mensen tegelijk gebruik maken van deze verbinding.