Vorige week zagen we hoe Apple op de hak werd genomen door South Park. Maar zij zijn niet de enigen die de draak steken met de hippe elektronicagigant. Een bedrijf dat zich toch enigszins boven andere soortgelijke bedrijven stelt, is immers een makkelijke prooi voor wat gezond sarcasme. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. Zo waren de Simpsons South Park al voor met een treffende sneer.

The Simpsons

Dat The Simpsons iets subtielere humor heeft dan South Park is op zich algemeen bekend. Maar dat wil niet zeggen dat de boodschap minder goed overkomt. Onderstaande filmpjes handelen respectievelijk over de excessieve bedragen die mensen soms aan hun iTunes rekening spenderen en over de overdreven hipheid die er om de Apple producten hangt.

Jobs’ magical wonderland!

Dat meneer Jobs graag met grootse bewoordingen praat, wisten we al. Maar als je een presentatie van deze beste man op de juiste manier monteert, komt zijn poging tot het wassen van het brein van de luisteraar nog overduidelijker uit de verf.

In het tweede filmpje wordt op tekenfilmwijze de magische wereld van Apple die Jobs schetst tot leven gewekt aan de hand van het verhaal van Charlie and the Chocolate Factory. Bill Gates snapt er niets van dat de goedkopere Microsoftproducten met dezelfde specs maar niet zo goed willen verkopen als die van Apple. Jobs onthult het grote geheim achter het succes!

Jobs versus Gates

De South Parkiaanse humor uit deze twee filmpjes gaat over Steve Jobs en Bill Gates die elkaar bestoken met hun geheime wapens. Jobs vindt Gates maar een nerd en Gates is de goedzak die de rivaliteit eigenlijk schuwt. Maar gelukkig is het eind goed al goed, als blijkt dat de twee ‘aartsrivalen’ elkaar toch nodig hebben. Zonder vijanden om je tegen af te zetten blijft er namelijk weinig te winnen over, dat is de moraal van dit verhaal.

Werknemers van Apple

De werknemers van Apple hebben de taak om de acties van Apple recht te praten. Dat lukt in deze parodiërende video’s niet bepaald lekker. Want ja, hoe leg je bijvoorbeeld uit dat niet alleen de iPhone 4 signaalverlies lijdt als je hem op een bepaalde manier vasthoudt, maar dat alle telefoons gewoon last hebben van dat probleem? Ook wordt eens goed onder de loep genomen hoe weinig vernieuwing er eigenlijk lijkt te zitten tussen de verschillende versies van de apparaten.

Diversen

In de eerste video zien we hoe David Letterman achter het nut en de bediening van de iPad 1 probeert te komen. Dat lukt niet al te best. Maar gelukkig verzint hij uiteindelijk een nuttig, zij het ietwat apart doel voor het apparaat. Sidekick Paul Shaffer fungeert als een luidruchtig mannetje die de hoofdrol lijkt te willen opeisen door constant door David Letterman heen te praten.

Met alle Amerikaanse humor mag er best eens wat Aziatisch sarcasme bij. Dat Aziaten een ander gevoel voor humor hebben blijkt al snel als je op de afspeelknop drukt van het tweede filmpje. In video game-stijl wordt een korte historie van de recente geschiedenis van Apple getoond met een behoorlijke knipoog. Jobs loopt over naar de dark side als hij Darth Gates verslaat.

De show in filmpje drie met vijf humoristische iPad-filmpjes, is voor wie na al dit sarcastische geweld nog steeds niet genoeg kan krijgen van Apple bashen. Zo maakt Pee-wee Herman zijn opwachting, wordt de iPad als inlegkruisje gebruikt en Hitler heeft het helemaal gehad de ‘nutteloze tablet’. En mocht je daarna nog zin hebben, dan kun je natuurlijk altijd nog flamen in de comments!