Er zijn een hoop prachtige technologieën aangekondigd voor 2018, zoals altijd zijn er een paar die de "deadline" van 2018 niet hebben gehaald door uiteenlopende redenen. Tijd om de opvallendste op een rijtje te zetten.

Apple AirPower

Op dit moment is de AitPower een echte legende. Aangekondigd naast de iPhone X in 2017, was het de eerste pad in staat om drie apparaten tegelijk op te laden (namelijk een iPhone, Apple Watch en AirPods). Het apparaat is echter nog steeds niet verschenen op de markt. Apple heeft alle vermeldingen van diens website gehaald en liet er geen woord over los op de volgende Apple-evenementen.

In feite was de enige indicatie dat Apple nog aan dit product werkt een toevallige vermelding in de snelstartgids in de iPhone doos dit jaar. Maar wanneer het apparaat nou uitkomt...?

Alternatief: 2 in 1 Wireless Charger.

Samsung Galaxy Home

Samsung wist ons deze zomer te verrassen met de Galaxy Home, een slimme speaker die draait op Bixby. Het apparaat had Spotify-integratie, far-field voice recognition en natural sound processing en optimization. De Galaxy Home was Samsung's antwoord op Amazon's Echo, Apple's Homepod en Google Home. Het jaar is al bijna voorbij en het apparaat is in geen velden of wegen te bekennen.

Samsung beloofde "snel met meer informatie te komen" en dat het "veel meer informatie gaat delen" op de Samsung Developer Conference in november, dit is niet gebeurd, dus we blijven wachten.

Google Maps AR-Directions

Google kondigde op de I/O Conference in mei een aantal geweldige features aan die Photo's, News en Android beter dan ooit zouden maken, maar een van de coolste dingen die Google liet zien was een nieuwe feature in Maps: AR-Directions. Je hoeft niet langer rondjes te draaien als je je navigatie inschakelt. De Augmented Reality-aanwijzingen op het scherm vertellen je precies welke kant je op moet lopen, een geweldig idee dat wij helaas niet hebben mogen verwelkomen in 2018.

Nu maar hopen dat we in 2019 op die manier kunnen navigeren.

Google Assistant op Sonos speakers

De Sonos One moest de ultieme slimme speaker zijn met Alexa en Google Assistant integratie en ondersteuning voor AirPlay 2. Alexa is inmiddels uit en ook Airplay 2-ondersteuning is toegevoegd. Google Assistant schittert echter nog steeds in afwezigheid.

Sonos heeft aangegeven dat die Assistant-ondersteuning pas volgend jaar komt. Gebruikers die niet kunnen wachten, kunnen zich inschrijven voor een gesloten beta. Zij moeten dan wel tenminste 14 uur per week naar de speaker luisteren, 10 spraakopdrachten per dag geven en een verplichte enquête invullen binnen 72 uur. Vind je dat te veel werk? Dan zal je braaf moeten wachten tot 2019.

Intel's supersnelle 10nm CPUs

2018 zou (wederom) het jaar worden dat Intel eindelijk met de 10 nm-processor met meer geheugen, nog hogere snelheden en geweldige prestaties op de proppen zou komen. In plaats daarvan kregen we kleine hoeveelheden low-end 10 nm Cannon Lake-chips voor laptops in Azië.

Intel heeft aangegeven vertraging te hebben opgelopen en in december beloofde de fabrikant dat de processoren in de vorm van Sunny Cove ergens in 2019 zouden uitkomen. Na alle beloftes die Intel eerder maakte over deze chip wachten wij maar gewoon braaf af tot we ze in het wild spotten, eerst zien, dan geloven.