Zoveel techbedrijven als er zijn, zoveel techvisioenen. Hieronder een kleine selectie uit recente én klassieke futuristische voorproefjes. Vul ze in de comments aan met jouw vondsten.

Nokia's buigbare touch-telefoon

Touch-bediening is qua gevoel en feedback nogal steriel. Ongeacht wat je aanraakt, het is en blijft een glasplaat. Nokia spiegelt nu telefoons voor die niet zomaar oprolbaar zijn, maar echt buigbaar, waarbij de buigbeweging bijvoorbeeld beeld laat in- en uitzoomen:

Microsofts productiviteitsvisie

De toekomst zit vol met geprojecteerde interfaces die mensen met touch en bewegingen bedienen, dankzij Kinect-achtige detectie. Dit voorspelt Microsoft anno nu:

Apple: touch, iPad en Siri

Op dit moment boert Apple goed met de iPhone, iPod Touch en de iPad. Maar het het bedrijf heeft zowel touch-bediening, tabletcomputers en spraakaansturing al voorgespiegeld in 1987:

Weer Apple: doorkijkschermen, Kinect

Het bedrijf van wijlen Steve Jobs heeft ook de halfdoorzichtige schermen en Kinect-bediening van Microsofts toekomstvisie voorzien, eind jaren tachtig al:

Productiviteitsparodie

We sluiten af met een parodie op een toekomstvisie die Microsoft in 2009 had. “Van het bedrijf dat je de Zune heeft gebracht, en Windows Vista":