Ook dit jaar zijn er veel bedrijven die hun nieuwe producten showen aan het grote publiek. In het verleden werden hier onder andere de videorecorder, DVD, X-Box en HDTV gepresenteerd. Hieronder staan een aantal opvallende, bijzondere apparaten die op de CES van 2015 staan.

1. MyBrain Melomind

Biofeedback is een hot item onder de gadgets. Het meten van de lichaamssignalen wordt steeds belangrijker voor producenten en vooral kickstarters gaan los met dit concept.

In Las Vegas presenteerde myBrain zo'n device: de Melomind, een headset die je hersengolven analyseert en op je smartphone aangeeft hoe gespannen of ontspannen je bent.

De headset van myBrain heeft een prijskaartje van 299 dollar.

MyBrains headset:

2. Sony Walkman

Sony komt met een nieuwe Walkman, de NW-ZX2 Hi-Res die eind maart zijn intrede gaat maken. De Walkman heeft 128GB aan standaardopslagruimte en biedt de mogelijkheid met Dual-band-WiFi, USB en Bluetooth op allerlei geluidsapparatuur aan te sluiten. De Sony Walkman is uitgerust met een touchscreen en is geen koopje, namelijk 1200 euro.

Voor de productspecificaties klik hier.

3. Lamborghini's telefoon

Nee de telefoon is niet van het bekende automerk Lamborghini, maar van de zoon van de oprichter: Tonino, die bepaalde rechten van de merknaam Lamborghini in handen heeft.

De Lamborghini 88 Tauri bestaat uit echt leer, staal en is met goud bekleed aan weerszijden. De telefoon heeft zelfs twee uitklapbare deeltjes aan de zijkant die de karakteristieke deuren van het merkauto nabootsen. Tonino maakte op de CES bekend dat er maar 1947 stuks worden geproduceerd en een prijskaartje hebben van 6000 dollar per stuk.

The Verge heeft de telefoon in handen gehad:

4. Slimme riem

Een slimme riem met een sensor die aan de hand van de buikbewegingen de riem strakker of losser doet. Het Franse bedrijf Emiota presenteerde de Belty op CES. De riem past zich aan tijdens het eten en als iemand gaat zitten of staan.

5. The Food Printer

3D-printers beginnen langzamerhand aan een opmars. Maar XYZprinting gaat daar nog een stap verder in. Zij presenteerden een printer die geweldige chocolade decoraties maakt op koekjes of brood. Het ziet er natuurlijk erg smakelijk uit, maar zal vast niet snel bij consumenten in de keuken of woonkamer belanden.

6. De Origami Stroller

De kinderwagen opvouwen om achterin de auto te stoppen? Het lukt wel, maar je komt vaak ruimte te kort. 4 Moms ontwikkelde een kinderwagen, genaamd Origami Stroller, die met één druk op de knop invouwt en makkelijk opgeborgen kan worden. Een project dat wel eens een succes kan worden.

Kinderwagen van 4 Moms: