Nieuwe MacBook Pro

We beginnen deze lijst meteen met een apparaat dat ontzettend veel kritiek te verduren heeft gekregen en waarvan veel mensen schreeuwden dat zij dit model niet gingen aanschaffen. Toch verkoopt de laptop erg goed (of Apple had gewoon een hele kleine voorraad, dat kan ook natuurlijk).

Het apparaat wordt in elk geval verweten niet echt een waardige upgrade te zijn in vergelijking met diens voorloper. De Touch Bar wordt weggezet als een gimmick die ervoor zorgt dat mensen vaker hun ogen van het scherm moeten halen om naar beneden te kijken. Het ziet ernaar uit dat Apple's nieuwe laptop een aardige tweestrijd heeft ontketend heeft op het internet. Aangezien de naysayers harder schreeuwen, plaatsen we het apparaat toch in deze lijst.

Gezichtsharnas voor je mobiel

Weet je wat we nou graag willen? Een soort harnas, zoiets als Google's Daydream View (zie foto). Deze constructie zorgt ervoor dat je de smartphone lekker dicht bij je ogen kan houden. Dat zou fijn zijn want dan kunnen we games spelen die de smartphone superheet maken en je ogen blijven dan lekker warm. Ze zijn altijd zo koud dus dit zou dat mooi op kunnen lossen. Bovendien zal zo'n scherm zo dichtbij je ogen je zicht goed doen. Moeders zeggen dan ook altijd: "Je kan beter zo dicht mogelijk bij je tv zitten als maar kan. Druk je neus maar goed tegen de beeldbuis zonder weg te kijken. Dat is goed voor je."

iPhone 7

Net als de MacBook pro heeft Apple's nieuwste iPhone flink wat kritiek gekregen. Het grootste kritiekpunt? De missende mini-jack-aansluiting. Er is veel over geschreven door verschillende nieuws en opiniesites en nog meer over geklaagd door gebruikers. Het allerergste is, dat er nu ook nog bedrijven zijn die denken dat Apple nog steeds een trendsetter is en ook toestellen in de pijplijn hebben staan zonder jack-aansluiting. Als dat maar goed gaat.

Google Pixel XL smartphone

Kan jij je nog herinneren dat we het laatst hadden over het willen neertellen van 900 euro voor een nieuwe smartphone? Wij ook niet, maar Google was er van overtuigd dat wij hier ooit over hebben gesproken en kwam met een smartphone (de Pixel XL) die bijna duizend euro kost maar niet heel veel beter is dan andere high-end smartphones die een stuk minder kosten. We waarderen vooral de afwezigheid van de verwisselbare batterij en de SD-kaartlezer. Hulde aan Google!

Windows-smartphones

Het helpt allemaal niet dat Microsoft de Lumia-serie minder aandacht geeft en dat het samen met andere ontwikkelaars amper nieuwe apps uitbrengt voor het platform en bestaande apps de nek omdraait. En verder is het geen goed teken dat gebruikers er helemaal klaar mee zijn hun favoriete ecosysteem zo zwaar genegeerd te zien worden.

Toch gloort er hoop aan de horizon. Microsoft mocht de aandacht dit jaar wel op een laag pitje hebben staan, volgend jaar gaat het bedrijf ze er weer flink tegenaan. Microsoft heeft allerlei nieuwe ideeën om het platform opnieuw te laten opleven.

We zijn benieuwd of het Microsoft gaat lukken mensen weer warm te maken voor de toestellen.

Samsung Galaxy Note 7

Hier kunnen we kort over zijn. Het is niet zozeer dat Samsung met dit toestel geen nieuwe features heeft toegevoegd of zelfs elementen heeft weggelaten, het is meer dat het Note 7 een fysiek gevaar is. Het is een van de weinige mobiele apparaten die je tegenwoordig niet meer mee mag nemen in het vliegtuig en het is ook een van de weinige toestellen die op afstand gebrickt wordt.

Mensen hebben geen interesse meer in het toestel en het extreem kleine groepje mensen dat dat wel heeft, heeft hoogstwaarschijnlijk binnenkort een onbruikbaar apparaat in de handen. De exploderende accu is het resultaat van een te platte telefoon (of een te grote accu in een te kleine behuizing).

Het is erg jammer dat het bedrijf zich heeft laten meeslepen in de race naar de platste en daarmee een zeer groot risico heeft genomen. Het had het bedrijf heel wat ellende gescheeld als het een wisselbare accu had meegeleverd in plaats van een ingebouwde. Samsung heeft in elk geval een wijze les geleerd (toch?).