1. CERN bevestigt bestaan The Force

De wetenschappers achter de deeltjesversneller in Genève hebben een energieveld ontdekt dat het universum en alle levende wezens erin samenbindt, in de volksmond ook wel bekend als The Force.

Dat heeft veel praktische toepassingen, zoals het beïnvloeden van geesten, hoewel sommige wetenschappers waarschuwen dat er ook een donker kantje te vinden is in de ontdekking. "Very impressive, this result is", aldus een kleine, groene onderzoeker.

2. MS-DOS Mobile

Ook die interfaces van Android, iOS en wat dies meer zij zat? Dan kun je bij Microsoft terecht die je transporteert naar de jaren 80 met MS-DOS Mobile. Weer net als vroeger programma's starten via C:/>whatsapp.exe dus. Weg met kekke apps, TTY FTW!

3. Piraterij gaat mainstream in Netflix

Niet alleen neemt de videostreamingdienst Netflix zijn gratis en door Tim Kuik verfoeide concurrent Popcorn Time over, ook komt er meteen een gratis Netflix-abonnement, zodat klaplopers sneller overstappen op de legale dienst, zo meldt TorrentFreak. Netflix leent daarbij van Spotify, dat ook een gratis versie heeft waarbij klanten onbeperkt kunnen streamen, maar dan met reclame.

4. Huisdieren kunnen ook bellen

"Je provider haat puppy's!" waarschuwt T-Mobile in zijn commercial. Maar die kunnen, heu, het heen-en-weer krijgen, zo meldt de provider, want huisdieren zijn ook onderdeel van je gezin en voor slechts vijf dollar per maand worden ze deel van je bundel. Daarbij kunnen ze ook meteen gebruikmaken van apps als SnapCat en FitPet.

5. Obama vergeeft Snowden

De president van de VS heeft op het megapopulaire sociale netwerk Google+ laten weten dat NSA-klokkenluider Edward Snowden gratie verleent. Alle diefstal van overheidsdocumenten is hem vergeven en Snowden kan zonder vervelende consequenties terugkeren naar de VS, weet ANewDomain. Vervolgens meldde de Amerikaanse president op Twitter dat "we all just mellow the f&8^k out and let Snowden be the cool guy our operatives in Russia (say) he is".

6. Brievenbus voor Inbox

Google weet wat je mist bij e-mail: het gevoel dat je daadwerkelijk post ontvangt. Daarom komt het bedrijf met Smartbox, die je digitale postvak combineert met een fysieke. Je postbus stuurt berichten als er post is en is zelfs uitgerust met temperatuurbeheersing, zodat je nooit meer koude post hoeft vast te pakken. Compleet met rustgevend promofilmpje waardoor je enthousiast wordt over gadgets.

7. Nieuw webdesign van Gentoo

De website van Linux-distro Gentoo gaat op de schop en de aankondiging daarvan is heerlijk klassiek. De teletype-letters scrollen de pagina binnen en de makers vertellen dat de site voortaan zal voldoen aan de CGA Web Graphics™-standaard. Zo kunnen ook bezoekers die niet voldoen aan nieuwerwetse hardwarestandaarden de site bezoeken, aldus Gentoo.

8. #MotoSelfieStick

Dit is een parodie op de techreclame an sich, met een ambachtelijke materiaalbewerker die zijn visie op de selfiestick uit. Onder het genot van een gelukzalig pianomuziekje krijg je opmerkingen voorgeschoteld als "het is als wanneer een zon de regen in een regenboog verandert". Motorola: een sefie is maar zo goed als zijn stick.