Volgens een van de bronnen van het onderzoek, het ‘Bureau of Labor Statistics’, zijn de afgelopen drie maanden bijna 1 op de 2 banen in de technologiesector aan vrouwen toegekend. Dat is duidelijk bovengemiddeld, want tot nog toe is 31 procent van het Amerikaanse it-personeel vrouwelijk.

Eerder bleek uit Amerikaans onderzoek ook dat vrouwelijke it-medewerkers ongeveer hetzelfde salaris als hun mannelijke collega's verdienen, mits ze over dezelfde ervaring en opleiding beschikken.

Meer banen dan in andere branches

Dice.com brengt in hetzelfde onderzoek naar voren dat de Amerikaanse it-sector, net als de Europese, meer banen schept dan veel andere branches. 3,5 procent van de Amerikaanse it-professionals is werkloos, tegenover 7,7 procent van de totale Amerikaanse beroepsbevolking. De laatste keer dat de werkloosheid onder it’ers hoger was dan bij andere Amerikaanse professionals, was in 2004.

It-consultancy is de grote drijvende kracht achter de groei aan werkgelegenheid in de sector in Amerika. In het eerste kwartaal ontstonden daar 17.000 nieuwe functies. Ook is er meer vraag naar webontwikkelaars, netwerkarchitecten, software developers en systeembeheerders. In de productie, dataverwerking en datahosting nam het aantal banen sinds begin dit jaar juist af.