De prijs en de specificaties van de aankomende iPad-concurrent zijn uitgelekt. Engadget publiceert een interne Powerpoint-slide van HP met daarop nieuwe details over de Slate. Dat apparaat heeft een 30-Whr-polymeeraccu, die maximaal vijf uur blijft werken op één lading. Daarmee heeft de HP-tablet een veel kortere accuduur dan de iPad die zeker tien uur haalt.

1 GHz vs 1,6 GHz

Verder heeft de Slate, die Windows 7 draait, een Intel Atom Z530-processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz. De iPad moet het doen met Apple's eigen chip met 1 Ghz. Maar het Amerikaanse blad PC World verwacht dat de lagere kloksnelheid niet hoeft te betekenen dat de iPad trager werkt dan de Slate. De HP-tablet kost 550 of 600 dollar, afhankelijk van de opslagcapaciteit. De goedkope uitvoering heeft 32 GB flashgeheugen, de duurdere editie krijgt 64 GB.

Nadelen van de HP Slate ten opzichte van de iPad zijn volgens PC World behalve de kortere accuduur ook een langere opstarttijd, een grotere rand rond het kleinere scherm, het gebrek aan WiFi-n en een minder goede gebruiksinterface. Ook is de Slate iets dikker dan de iPad.

iPad niet

In een nieuw filmpje benadrukt HP wat zijn tablet wél heeft ten opzichte van de gehypte Apple-concurrent. Het pc-apparaat heeft zowel een usb-ingang als een geheugenkaartslot. Beide ontbreken in de iPad.

Verder heeft de Slate 1 GB DDR2-geheugen en ondersteunt het WiFi-b en -g, 3G, GPS en Bluetooth. De HP-tablet heeft twee camera's, waarvan de achterop geplaatste camera een resolutie van 3 megapixel heeft. De Slate draait ook Adobe Flash.