Dit zegt regionaal directeur EMEA Antonio Papale van Acer in een exclusief interview met ChannelPartner, de Duitse tegenhanger van Webwerelds zustertitel ChannelWorld. Papele zegt dat er met name wordt gemikt op HP, waarvan Gateway met zijn servers marktaandeel wil afsnoepen. Acer stond eind vorige maand ook vooraan met nieuwe servers, net als HP, Dell en Cray, bij de lancering van nieuwe Opteron-serverprocessors van AMD.

Grote landen eerst

Voor de verovering van de servermarkt richt Acer zich in eerste instantie op de grotere Europese markten als Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Eind 2011 moet er 10 procent marktaandeel zijn bereikt. Acer-directeur Papale denkt in sommige Europese landen dat doel al eind dit jaar te hebben bereikt.

Acer heeft de gevallen Amerikaanse pc-producent Gateway in 2008 gekocht voor 710 miljoen dollar. Het Taiwanese bedrijf wil onder de Gateway-naam de zakelijke markt bedienen met pc's en servers. Het biedt in de Verenigde Staten echt ook consumenten-pc's onder die daar beter bekende merknaam.

Bron: Channelworld.