Acer, een van de top drie pc-fabrikanten wereldwijd, meldt in het tweede kwartaal een omzetstijging van 26 procent vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar. Maar vergeleken met het eerste kwartaal van dit jaar daalde de omzet 7 procent, schrijft IDG News.

Oorzaak van die daling is volgens de fabrikant de dalende eurokoers. Acer haalt vijftig procent van zijn omzet uit Europa. Het bedrijf heeft ook een aantal minder winstgevende bestellingen afgeslagen om zijn winstmarge op peil te kunnen houden. Ook daardoor daalde de omzet. Bovendien namen de kosten van componenten weer toe.

De winst in het tweede kwartaal steeg met 54 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, schrijft Bloomberg. Goede verkoopcijfers in de Aziatische markt compenseren de lagere opbrengst in Europa. In Azië steeg de omzet met 45 procent.

Goedkoopste netbook

In juni verhoogde Acer zijn pc-prijzen voor het eerst in vijf jaar vanwege onder meer beperkte componentenvoorraden. Sinds kort verkoopt Acer via zijn eMachines-merk in de VS een 10 inch-netbook voor 200 dollar. Volgens de Taiwanese krant Digitimes is dat de 'goedkoopste laptop op dit moment te koop'. "De lage prijs is straks voor consumenten nog de enige reden een netbook aan te schaffen", verwacht Digitimes.