Dat blijkt uit de woorden van Acer-manager Aymar de Lencquesaing. "Volgend jaar komt er meer balans in welke toestellen we met verschillende besturingssystemen uitbrengen", zei hij tegen persbureau Reuters. De Lencquesaing zegt dat Acer volgend jaar "acht tot tien" toestellen op de markt brengt.

Deze week verschijnt Acers eerste Android-toestel, de A1. Volgens de 'balans' die De Lencquesaing belooft, krijgt die eenling volgend jaar dus gezelschap van drie tot vijf nieuwe modellen. Volgens de Acer-man groeit de steun voor Android. "Het gaat sneller met Android dan we een jaar geleden hadden gedacht." Plannen om andere besturingssystemen dan Android en Windows Mobile in te zetten, heeft Acer momenteel niet.

Eerst Windows Mobile

Acer ging bij zijn toetrede tot de smartphonemarkt in eerste instantie vooral voor Windows Mobile. Dat kondigde de fabrikant begin dit jaar aan. Het bedrijf heeft al negen verschillende Windows Mobile-toestellen op de markt gebracht. Daarnaast staat eind dit jaar dus één Android-toestel.

In maart sprak Acer al van toestellen voor een ander platform dan dat van Microsoft. Dat bleek uiteindelijk te gaan om Android. Het bedrijf wil volgens Reuters binnen drie tot vijf jaar zo'n zes a zeven procent van de smartphonemarkt veroveren.