Acer-topman Jim Wong zegt dat binnen twee tot drie jaar alle gangbare notebooks met een aanraakscherm zijn uitgerust. Het duurt wel even voordat iedereen er aan wil, maar als iemand twintig minuten bezig is met een touchscreen, heeft die persoon de neiging elk scherm aan te raken. De kosten zijn nog wel een probleem. Een aanraakscherm maakt een 13 of 14 inch notebook alweer 100 dollar duurder, vertelt Wang in een interview met DigiTimes.

Ander obstakel is de toelevering van de aanraakschermen. Al zes maanden voor de introductie van Windows 8 hebben alle grote pc-makers gezorgd voor genoeg bestellingen. Volgens jaar zullen alle pc-makers op jacht gaan naar voldoende touchscreens en degene die al vroegtijdig de toelevering heeft zeker gesteld, pakt het eerste substantiële marktaandeel.

Acer heeft vertrouwen in Windows 8

Ondertussen tracht Acer de acceptatie van Windows 8 bij de consumenten te versnellen, maar dat blijkt niet makkelijk. De kritiek op Microsoft doet Wang af als "onredelijk". "In het verleden is Microsoft met zijn Windows juist een tekort aan innovatie verweten." Wang zegt wel dat die innovaties van Microsoft nu de consument wat afschrikken. "Het is te vroeg om te zeggen of Windows 8 wel of niet aanslaat bij het grote publiek." Wel opent Acer in Europa 'ervaringscentra' om mensen te laten wennen aan Windows 8 met aanraakscherm.

Verder laat Wang weten de opmars van de ARM-architectuur met argusogen te volgen, maar vast te houden aan de vertrouwde x86-architectuur van Intel. Wang zegt wel te komen met tablets met Windows RT, maar het overgrote deel van Acers p[roducten zullen Windows 8 als besturingssysteem hebben.