Acronis Recovery for Microsoft Exchange zorgt ervoor dat e-mail snel weer beschikbaar is in geval van calamiteiten. De software helpt bij het bepalen van de juiste herstelstrategie en plaatst losse e-mailberichten, mappen en bestanden of de volledige database terug op een geschikte plaats, aldus de leverancier.

De software kan naast een zogeheten brick level back-up (afzonderlijke mailboxen), ook herstel op databaseniveau uitvoeren. Met de Active restore functionaliteit kunnen gebruikers werken terwijl op de achtergrond de volledige database met bijvoorbeeld oudere mails wordt hersteld. De software beschikt verder over een assistent voor de back-upstrategie die stap voor stap het herstelproces begeleidt en prioriteiten vaststelt voor de verschillende taken.

Acronis Recovery for Microsoft Exchange is per direct beschikbaar via Acronis en resellers. De adviesprijs bedraagt 769 euro per server. Voor MKB-ondernemingen die gebruikmaken van Small Business Server is er een aangepaste versie met een adviesprijs van 299 euro.

Bron: Techworld