Volgens een verklaring van Adaptec betaalt Overland Storage zo’n 3,6 miljoen dollar voor de Snap Server-divisie. Ook alle onderhoudscontracten, patenten, productvoorraden en het GuardianOS besturingssysteem worden overgedragen aan Overland. Bijna vijftig medewerkers uit Adaptecs Snap-team komen in dienst van Overland.

In een persverklaring berekent Overland dat er al 200.000 Snap Servers zijn verkocht waarmee de productlijn NAS-marktleider is. De Snap Server 650, 520, 410, 210 en 110 zijn beschikbaar met een combinatie Serial ATA (SATA)- en Serial Attached SCSI (SAS)-drives en bieden een capaciteit variërend van 1 terabyte tot 88 terabyte.

Koerswijziging

Adaptec wil zich volledig gaat storten op zijn iSCSI-gebaseerde hardware- en softwareproducten waarvoor het ook een nieuwe merknaam gaat bedenken. Het bedrijf hoopt zich ook beter te kunnen concentreren op de verdere ontwikkeling van zijn RAID-controller en Host Bus Adapters.

Adaptec betaalt wel een flinke prijs voor deze koerswijziging: het bedrijf trok in 2004 nog honderd miljoen dollar uit voor Snap Appliance, de toenmalige fabrikant van de NAS-opslagapparaten. De divisie wordt nu voor een koopje van de hand gedaan.

Bron: Techworld