Via AirPlay en een applicatie op de Raspberry Pi kan het signaal van een Apple-apparaat worden doorgestuurd naar de monitor waar de Pi aan hangt. De computer van ongeveer 19 euro, die het formaat heeft van een creditcard, gaat eind deze maand in productie

AirPlay kan gebruikt worden om een video vanaf de iPhone of iPad naar een televisie te streamen. Apple biedt deze mogelijkheid zelf ook via de veel duurderde Apple TV. Eén van de ontwikkelaars van de Pi demonstreert het gebruik van AirPlay op de Pi in een Youtube-video (zie onderaan).

Productie begonnen

Het is nog steeds onduidelijk wanneer de Raspberry Pi voor het grote publiek beschikbaar komt. Eerder deze maand gaf het ontwikkelteam aan dat de productie is begonnen. De eerste 10 duizend modellen van de goedkope computer zullen waarschijnlijk aan het eind van de maand klaar zijn.

De computer heeft het formaat van een creditcard en beschikt over twee aansluitingen: één USB-poort en een HDMI-aansluiting waarmee de computer wordt aangesloten op een televisiescherm. Er komen twee versies beschikbaar, beide versies hebben een 700 MHz-processor en draaien op Linux.

256 MB geheugen

De versie van 35 dollar (ongeveer 27 euro) beschikt over 256 MB RAM, de 25 dollar-versie (ongeveer 19 euro) krijgt 128MB aan geheugen. Alleen de duurdere versie beschikt over een ethernet-poort. De demonstratievideo is gemaakt met een beta-board van de 35 dollar-versie.

In een video toont een van de ontwikkelaars de mogelijkheden van AirPlay op de Rapsberry Pi. Hij gebruikt een video van dansende koeien op Youtube. Het beeld wordt vlekkeloos gestreamd naar de televisie, via de Rapsberry Pi.

Update: In de inleiding stond de prijs fout vermeld. De goedkopere versie van de Rapsberry Pi kost niet 19 dollar, maar omgerekend ongeveer 19 euro.