Inloggen

Bij het boeken van je vakantie heb je een boekingsnummer gekregen. In combinatie met je achternaam kun je daarmee inloggen in de app. Je vindt het nummer op de factuur en de specificatie die je na het boeken hebt ontvangen. Belangrijk om daarbij de vermelden is dat iedereen die aan de vakantie deelneemt kan inloggen met zijn of haar achternaam. Dat is dus niet beperkt tot degene die de boeking heeft geregeld.

Je gegevens in de app

Als je op vakantie gaat, bijvoorbeeld in Turkije, dan wil je nergens over nadenken en wil je gewoon alle informatie heel overzichtelijk bij elkaar hebben staan. Daar is deze app voor, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken en je altijd zonder zoeken direct bij je informatie kunt via het platform dat je toch altijd op zak hebt, je telefoon. Zo heb je je complete boeking in één overzicht, je vluchtgegevens en reisdocumenten. Maar je kunt er ook informatie in opzoeken over je vakantiebestemming en de accommodatie. Daarnaast krijg je direct informatie over het weer op je bestemming, niet onbelangrijk! Als er mededelingen zijn die met je boeking te maken hebben, dan krijg je die ook direct via de app, en tot slot staat er je contactinformatie in, zodat je die altijd bij de hand hebt. Al meet al is er alles te vinden wat je voor en tijdens de reis nodig hebt.

Je kunt zelfs je boardingpass raadplegen via de app, tenminste als je vliegt met TUI Fly. Via de app kun je inchecken, waarna je de keuze krijgt 'e-mail instapkaart'. Je krijgt dan de instapkaart als pdf in de mail en die kun je op je telefoon opslaan als .pkpass-bestand, waarna de pass wordt weergegeven in de app.

Offline-modus

Een handige feature is de offline-modus. Als je in het vliegtuig naar je bestemming zit, dan wil je ook alles nog even nakijken, maar dan staat je telefoon op de vliegtuigstand. Daarom is de boeking dan in de 'offline modus' te raadplegen. Dit geldt overigens niet voor functies die toch echt een internetverbinding nodig hebben, zoals het weer op de bestemming. Zorg er dus voor dat je de laatste stand van zaken even ophaalt voor je vertrekt, dan heb je zeker de meest recente informatie tijdens je vlucht

Je kunt de TUI-app downloaden voor smartphones en tablets met besturingssystemen iOS en Android.