Volgens Qualcomm zorgt de aankoop voor een daling van twee procent van de opbrengsten per aandeel. In 2010 moet de deal geld op gaan leveren. Volgens AMD kunnen ze door het afstoten van de divisie zich beter focussen op de hoofdmoot van het bedrijf, het produceren van computer processors en grafische chips.

Imageon niet

Qualcomm heeft aangeboden de werknemers van de design- en ontwikkelaarsteams over te nemen. Het gaat om AMD's teams die werken aan de mobiele technologie op het gebied van 2D en 3D graphics, audio, video en schermen. De bedrijven bereikten een akkoord op 19 januari. De 65 miljoen dollar die Qualcomm kwijt is aan de deal kunnen uiteindelijk wat hoger of lager kan uitvallen als er complicaties mochten zijn.

Een AMD woordvoerder meldt dat niet alle mobiele grafische technologie wordt afgestoten. Zo zal het de Imageon-lijn, die voorheen van ATI was, behouden.

AMD nam in 2006 de grafische chipdivisie van ATI over om concurrent Intel voor te blijven. Het bedrijf had toen 5,4 miljard dollar over voor die deal. In 2007 werd de druk op de processormarkt groter en begon de overname van ATI te drukken op de resultaten van AMD.

Het bedrijf boekte toen een kwartaalverlies van 574 miljoen dollar. Dat was 96 miljoen dollar meer verlies ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.