De baas van een van de grootste chipproducenten ter wereld stelt dat netbooks misschien goedkoper zijn, maar dat is dan ook een van de weinige voordelen volgens Meyer. "Voor die prijs moeten consumenten wel een stapje terug doen en ervaren zodoende niet de volledige pc-ervaring. Vooral op het gebied van graphics en mediacapaciteiten", aldus Meyer volgens CNet.

Zijn uitspraken deed hij tijdens de presentatie van de cijfers van het vierde kwartaal van 2008 en van de jaarcijfers. In het vierde kwartaal boekte AMD 33 procent minder omzet in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

Yukon

Ondanks dat netbooks op dit moment aantrekkelijk zijn voor consumenten, ziet AMD toch meer in notebooks en laptops. Het bedrijf heeft onder andere processors geleverd aan HP voor notebooks die binnenkort op de markt verschijnen. Een belangrijk speerpunt voor AMD is het begin dit jaar geïntroduceerde Yukon-platform.

De nieuwe chip, die als eerste door HP gebruikt gaat worden, zou het gat tussen duurdere laptops en de goedkope netbooks moeten dichten. AMD wil een nieuwe categorie laptops creëren die lichter zijn, meer kunnen maar ook een stuk goedkoper zijn dan huidige modellen. En door het gebruik van de goedkopere Yukon-chip denkt Meyer dat consumenten eerder zitten te wachten op een lichtere laptop met meer mogelijkheden dan een minder krachtige netbook.

Grote concurrent Intel ziet wel toekomst in netbooks die het voornamelijk afdekt met de Atom-chip. CEO Paul Otelini verwacht zelfs dat de markt voor netbooks gaat groeien en dat netbooks een manier zijn om winst te blijven draaien in de zware economische tijden.