Foreign Policy schrijft over een probleem waar het leger mee kampt: legacy-technologie die blijft hangen in de organisatie. Interessant is dat dit verre van een nieuw probleem is. Bommenwerpers die decennia die ze zijn afgeschreven nog dienst doen, stoommachines die behouden bleven in plaats van verbrandingsmotoren en zelfs de ruiterij die nog tot ruim in de twintigste eeuw werd aangehouden.

Een treffend modern voorbeeld is de overstap van een administratief systeem dat was geschreven in COBOL naar een nieuwere implementatie van Oracle's PeopleSoft. De oude systemen moesten echter kunnen blijven praten met de nieuwe databases en door zulke legacy-issues werd de deadline maar steeds verschoven.

Het project begon in de jaren 90 en na de zoveelste gemiste deadline besloot het leger in 2009 het hele idee maar los te laten. Verlies: meer dan een miljard dollar. Een ander voorbeeld is code die in de jaren 60 is geschreven om nucleaire lanceerinstallaties aan te sturen die nog steeds sterk verouderde machines nodig hebben met 5,25 inch floppy-drives.