In de tv/video-wereld is het algemeen bekend dat cameramensen of regisseurs voor het begin van een interview soms wat minder belangrijke vragen stellen om de mensen voor de camera wat losser te maken. Meestal zijn dat simpele vragen als:" Wat heb je gegeten voor je ontbijt?" De cameraman van Computerphile besloot het deze keer over een andere boeg te gooien en vroeg aan verschillende wetenschappers wat hun allereerste computer was.

Nostalgisch

De reacties van deze wetenschappers zijn in een speciale compilatievideo achter elkaar geplakt en die wilden wij je niet onthouden. Zie hoe ze graven in hun geheugen en vol trots vertellen hoe ze in aanraking kwamen met de computers. Bijvoorbeeld: Professor Ross Anderson, die vertelt dat zijn eerste computer een heus IBM-mainframe was terwijl professor Pridmore begon op een 286-kloon van Amstrad.

En nu zijn wij natuurlijk nieuwsgierig naar jou, wat was jouw allereerste computer? Bij mij spant het erom. Mijn eerste computer was een Colecovision. Hoewel dit eigenlijk een spelcomputer was, kon deze later uitgebouwd worden naar een ADAM-homecomputer.

Dat is echter nooit gebeurd en uiteindelijk belandde ik achter een Tulip PC compact. Een 8086 IBM PC-kloon.