Het is zelfs nog maar de vraag of de eerste op Android http://code.google.com/android/ gebaseerde toestellen nog dit jaar zullen verschijnen, zo meldt de Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Presentatie

Android is een platform voor mobiele apparaten, dat bestaat uit een besturingssysteem, middleware, een interface en toepassingen. Het initiatief van Google wordt gesteund door 30 grote namen als Intel, Qualcomm en Motorola. Bij de presentatie van Android in november vorig jaar zei Google dat de eerste nieuwe telefoons in de tweede helft van 2008 beschikbaar zouden zijn.

Uitstel

De Wall Street Journal bericht nu dat enkele mobiele aanbieders de verschijningsdatum van Android-toestellen hebben uitgesteld. Zo zou Sprint Nextel het dit jaar niet meer halen, terwijl China Mobile op zijn vroegst eind dit jaar een Android-toestel in de winkel zou kunnen hebben. De aanbieders zouden vooral problemen ondervinden bij de integratie van het platform met hun eigen internetdiensten.

Ook de softwareontwikkelaars verwachten vertraging van de Android-toestellen. Google blijft de software aanpassen, zodat zij het moeilijk vinden om programma's te schrijven die werken op het Android-platform.