De vrijgegeven testversie betreft de Professional Edition van AIM Pro en is bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven. De uiteindelijke versie moet in het derde kwartaal klaar zijn.

AIM Pro PE biedt meer beveiligingsfuncties dan de consumentenversie van AIM en bevat bovendien geen advertenties. Tevens is de software, die ook integreert met Outlook, geschikt voor het houden van videoconferenties.

Ook komt er een enterprise-versie van de im-software. De bèta van EIM (Enterprise Instant Messaging) zal naar verwachting volgende week kunnen worden gedownload.

AOL probeert met de nieuwe im-software zijn chatclient een zakelijkere uitstraling te geven. De softwarefabrikant probeert hiermee tegemoet te komen aan de beveiligings- en managementeisen van bedrijven.

AIM is ontworpen voor thuisgebruik, maar veel mensen hebben de software ook op hun werk geïnstalleerd. It-afdelingen kunnen de software hierdoor niet beheren en beveiligen. Ook is het niet mogelijk de chatgesprekken van werknemers centraal op te slaan, bijvoorbeeld omdat regelgeving dat vereist.

AIM Pro zal in twee varianten op de markt worden gebracht: een Professional-versie en een enterprise-versie, welke is voorzien van speciale beheersoftware. Bron: Techworld