De update is ongeveer wat een servicepack is voor Windows en lost dan ook vooral storende problemen op. Zo zijn diverse problemen met de stabiliteit van het besturingssysteem opgelost, waarbij de hele machine onderuit ging en netwerkproblemen optraden. Ook moeten applicaties van derden nu stabieler draaien. Ook zijn fouten uit diverse applicaties geperst en is op een aantal punten de performance verbeterd.

Nieuw is de mogelijkheid nu ook Samsung D600E en D900i GSM's bij te werken. Ook is er ondersteuning toegevoegd voor het originele RAW-formaat van Canon, Hasselblad, Sony en Nikon en is het aantal ondersteunde routers voor draadloze netwerken uitgebreid.

Beveiligingsproblemen

Opvallend is verder dat Apple een 11-tal gaten in de programmatuur dicht, nadat het bedrijf vorige week al Quicktime en iPhoto moest oplappen. Tussen de problemen zitten problemen met Safari/Mail die gevoelig zijn voor een buffer-overflow, de mogelijkheid een verwijderde applicatie te starten vanaf een Timemachine-backup en een lek in de implementatie van NFS dat ervoor kan zorgen dat een computer crasht of zomaar code gaat uitvoeren.

Andere problemen zitten in de ondersteuning van de directory, de technologie voor ouderlijk toezicht en de grafische X-server. Geen van de problemen heeft op dit moment een standaard rating van CVE, zodat het voor beheerder lastig is de relevantie goed in te schatten.

De update is in totaal 180MB groot.

Bron: Techworld