Apple heeft Samsung als schermfabrikant gedumpt ten faveure van het Japanse Sharp. Het concern zal de schermen van de iPhones en iPads produceren en de bedrijven werken naar verluidt ook samen aan een tv-toestel voor Apple. Dat meldt Bloomberg op basis van Peter Misek, een analist van Jefferies & Co.

iTV

Tot nog toe werden de schermen voor Apple's mobiele apparaten gemaakt door Samsung en LG. Maar Apple en Samsung graven zich steeds verder in als aartsvijanden in een wereldwijde patentoorlog.

Daarom wil Apple zijn afhankelijkheid van Samsung verminderen. In Sharp heeft Apple een fabrikant gevonden die het in hoge mate kan controleren, weet Misek. Apple zou hierbij verder gaan dan ooit, en het productieproces volledig hebben gepatenteerd en zelfs eigenaar zijn van de fysieke machines ín de Sharp-fabrieken.

Naast schermen zal Sharp vanaf februari een tv-toestel voor Apple in productie nemen, genaamd iTV. Dat apparaat moet medio 2012 op de markt komen.

Afhankelijk van Samsung

Apple is overigens nog steeds behoorlijk afhankelijk van Samsung, dat ook flashgeheugen en processors produceert voor Cupertino. Maar ook hier wil Apple van Samsung af, en heeft het Toshiba gecontracteerd voor het maken van flashgeheugen.