Ondanks dat Samsung en Apple onlangs aankondigden de onderlinge patentzaken buiten de VS stop te zetten, gaat de strijd in de VS gewoon als vanouds verder. Nu blijkt dat Apple in hoger beroep gaat tegen een Amerikaans vonnis, waarin een verkoopverbod op Samsung-smartphones was afgewezen.

Volgens de rechter kon Apple onvoldoende hard maken hoeveel schade het had geleden door de verkoop van de Samsung-producten die inbreuk maakten op Apple-patenten. Apple gaat tegen dat vonnis in hoger beroep, meldt The New York Times. Het verkoopverbod zou als Apple alsnog gelijk krijgt gelden voor onder meer de Galaxy S3.

Schadevergoedingen

In mei dit jaar werd Samsung in deze zaak veroordeeld tot het betalen van 120 miljoen dollar schadevergoeding aan Apple wegens patentschendingen. Dat was niet het hoogste schadebedrag dat Apple in een Amerikaanse patentzaak tegen de Koreaanse fabrikant toegewezen kreeg. In 2012 werd Samsung veroordeeld tot het betalen van ruim 1 miljard dollar. In die zaak loopt nog een hoger beroep.

Begin augustus kwamen Apple en Samsung overeen om alle lopende patentzaken in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje, Japan, Zuid-Korea, en Australië te staken. Alleen in de VS gaan de procedures nog door.