De update brengt de huidige OS X-versie naar 10.8.4 en brengt een reeks aan reparaties voor het Mac-besturingssysteem. Daaronder verbeteringen voor de compatibiliteit met Microsofts veelgebruikte mail- en agendaserver Exchange. Dit betreft specifiek problemen met Apple's agenda-applicatie Calendar.

Aansluiting op Active Directory

Ook pakt Apple met deze update andere zakelijke kwesties aan, meldt techblog Ars Technica. Zoals aansluiting op Microsofts beheeromgeving Active Directory, waarvoor het prestatieniveau bij inloggen nu is verbeterd, aldus de leverancier in de release notes voor 10.8.4. Daarnaast is voor Active Directory de compatibiliteit verbeterd met netwerkprotocol 802.1X, dat dient voor authenticatie. Ook de aansluiting op "bepaalde enterprise Wi-Fi netwerken" is verbeterd qua compatibiliteit, vermeldt Apple.

Verder krijgt Mountain Lion met deze update diverse fixes voor problemen direct in eigen applicaties van de Mac-maker. Daaronder webbrowser Safari (nu opgewaardeerd naar versie 6.0.5), berichtensysteem iMessage, videobelsoftware FaceTime, voorleestool VoiceOver voor tekst in PDF-documenten, en meer.