Het is de eerste winkel die Apple opent in het Midden-Oosten. En niet geheel onlogisch in het straatbeeld van Dubai: de grootste Apple Store ooit. In 2015 moet de winkel worden geopend op de plek waar nu een bioscoopcomplex is gevestigd in Dubai's luxueuze Mall of the Emirates, zo schrijven lokale media. Uiteraard gaat de aanstaande opening gepaard met de nodige vacatures.

Volgens techsite The Register verklaart dit tevens het bezoek van Apple-CEO Tim Cook eerder dit jaar aan Verenigde Arabische Emiraten. Daar sprak hij onder meer met de steenrijke sjeik Mohammed bin Rasjid al Maktoem, de huidige minister-president en vicepresident van de Verenigde Arabische Emiraten en tevens de emir van Dubai.

Imperium

Apple breidt ondertussen naarstig zijn retail-imperium uit. De techreus heeft inmiddels 434 winkels in 16 landen. Daartussen zitten veel chique gebouwen en locaties zoals Grand Central Terminal en Fifth Avenue in New York en die in Regent Street in Londen. In Nederland zit de zogenaamde 'flagship store' in het monumentale Hirschgebouw op het Leidseplein in Amsterdam, terwijl er ook al winkels in Den Haag en Haarlem zijn geopend.

Ondertussen lukte het Apple ook al om in Europa merkrecht op zijn winkelindeling te krijgen. Dit omdat volgens het bedrijf het strakke, symmetrische ontwerp met veel glas en houten tafels met gadgets wordt gekopieerd door anderen.

De Apple Store in Dubai komt in het chique Mall of the Emirates: