De Boot Camp-tool in OS X krijgt eind dit jaar een update waarmee het starten van het nu net gelanceerde Windows 7 mogelijk wordt. Die update komt dan voor de huidige versie van OS X, Snow Leopard. Het is niet bekend of Apple de Boot Camp-aanpassing ook uitbrengt voor voorgangers Leopard en Tiger, die ook draaien op Intel-processors.

Oudere Macs niet

De ondersteuning voor Windows 7 betreft niet alle Mac-computers met Intel-chips. Enkele modellen uit 2006, wat dus de eerste Macs met Intel-processors zijn, vallen buiten de boot. Dit meldt Apple in het summiere supportdocument waarin de dualboot optie voor Windows 7 wordt aankondigt.

Dat betreft de eerste iMacs en MacBook Pro's met Intel-chips en het Mac Pro-model van midden 2006. Apple maakt niet bekend waarom deze computers geen Boot Camp-ondersteuning voor Windows 7 krijgen. Dat betekent dus niet dat de opvolger van Vista niet werkt op die Macs, maar dat sommige componenten niet of niet optimaal werken.

Inhakken op Windows 7

De aangekondigde ondersteuning weerhoudt de marketingafdeling van Apple er niet van om uit te halen naar Windows 7. De bekende "I'm a Mac"-reclame blikt terug op eerder beloftes van Microsoft dat de nieuwste Windows-versie alle problemen van de vorige oplost.