De man die samen met Steve Jobs Apple oprichtte vliegt de laatste tijd van hot naar her om producten van Apple-rivalen te prijzen. 'The Woz' zei in het verleden onder meer al dat Samsung fantastische producten maakt, en dat hij wenst dat de iPhone bepaalde functies van Android had.

Het volgende compliment gaat naar de Chinese Android-smartphonefabrikant Xiaomi, dat ook smart tv's verkoopt en momenteel een WiFi-router ontwikkelt. "Xiaomi heeft excellente producten die goed genoeg zijn om te knallen op de Amerikaanse markt. Het bedrijf heeft een goede, sterke visie. De producten die tot nog toe zijn ontworpen zijn zeer belangrijke elementen voor de toekomst", aldus Wozniak over het Chinese bedrijf, dat hem uitnodigde voor zijn nieuwjaarsreceptie in Beijing.

Klik voor groot

Pas kort Xiaomi-gebruiker

De Apple-oprichter, vaak enthousiast over nieuwe techproducten die hij ook financieel ondersteunt via Kickstarter, geeft tegenover verslaggevers van Webwereld zustersite PCWorld toe dat hij pas net is begonnen met het gebruiken van zijn Xiaomi-smartphone, maar dat hij onder de indruk is van het apparaat.

Xiaomi timmert in China en Taiwan hard aan de weg, waar het sinds 2011 met onder meer de MI3-smartphone (zie afbeelding hieronder) veel marktaandeel heeft gewonnen. Het bedrijf staat bekend om zijn Apple-achtige marketingstrategie. Later dit jaar breidt Xiaomi uit naar Singapore en Maleisië.