Afgelopen maart spande Apple een eerste patentzaak aan tegen HTC. De iPhone-maker beschuldigt HTC van het maken van inbreuk op 20 patenten, daar komen er nu twee bij. De tweede klacht werd maandag ingediend, meldt Ars Technica.

Beide patenten gaan over een systeem voor het 'realtime aanpassen van veranderingen in de schermconfiguratie'. Het lijkt erop dat beide patenten gaan over wat er precies gebeurt als er een externe video input of output aangesloten wordt op een apparaat.

Meerdere zaken

Naast deze twee nieuwe claims bevestigde Apple nogmaals de vermeende schending van twee andere patenten. Het gaat om het 'ontgrendelen van een apparaat met het gebruik van gebaren op een ontgrendelafbeelding' en 'het conserveren van energie door het reduceren van voltage dat wordt aangeleverd aan een instructie-verwerkingsgedeelte van de processor'.

De eerste zaak van Apple tegen HTC is nog in overweging. HTC sloeg terug met een eigen zaak. Beide bedrijven hebben klachten ingediend bij de Amerikaanse handelsautoriteit, waarin verzocht wordt om een importverbod van elkaars toestellen, beide claims worden onderzocht. Apple is ook verwikkeld in een vergelijkbare zaak met Nokia, de behandeling van die zaak is uitgesteld totdat er een uitspraak is in de HTC-zaak.