De nieuwe Palm Pre-smartphone heeft de mogelijkheid om, net als de iPhone en iPod, te syncen met iTunes. Hiermee kunnen gebruikers liedjes overzetten op hun toestel. Het lijkt erop dat dit niet lang gaat duren. Apple waarschuwt geen apparaten van derden te ondersteunen.

'Sync-claims'

"Apple maakt hardware en software om naadloze integratie van de iPhone en iPod met iTunes, de iTunes Store en tienduizenden apps in de App Store te garanderen", schrijft het bedrijf in een verklaring. "Apple is er van op de hoogte dat er sommige partijen zijn die claimen dat hun digitale mediaspelers kunnen syncen met Apple-software."

"Maar Apple garandeert geen ondersteuning voor mediaspelers die niet van Apple zijn. En omdat de software van tijd tot tijd veranderd kunnen nieuwere versies van iTunes wel eens geen sync-mogelijkheden meer bieden met spelers die niet van Apple zijn."

Update

Op nieuwssite MacWorld wordt gesuggereerd dat Apple hiermee simpelweg een waarschuwing afgeeft aan Palm Pre-eigenaren. Er wordt ook gespeculeerd dat het bedrijf op dit moment al werkt aan een dergelijke update.

Apple waarschuwde eerder voor dergelijke acties. In september 2007 liet Apple al weten aan iPhone-gebruikers met een jailbreak dat komende software-updates er voor zouden kunnen zorgen dat hun telefoons onbruikbaar werden. Binnen een week gebeurde precies waarvoor werd gewaarschuwd. De iPhone 1.1.1 update zorgde ervoor dat een hoop jailbreakers bleven zitten met een zogeheten iBrick, een defecte iPhone.