In een videobericht (zie hieronder) aan het Apple-winkelpersoneel heeft Angela Ahrendts, de retailbaas van Apple, gezegd dat de Apple Watch ook in de toekomst alleen online zal worden verkocht. "het is een uniek product, ook voor ons." Vanwege de vraag, en de afhandeling van de vraag, is verkoop in de winkel niet te doen. Naar verluidt worden de klokjes niet van te voren in elkaar gezet, maar is het proces "build to order". Dat houdt in dat pas met de vervaardiging van de Watch-types gestart wordt na de bestelling ervan door de klant.

Eerste Watch deze week geleverd

Ahrendts zegt dat het personeel wel elke week een update krijgt over de stand van zaken van de leveringen aan de klanten, zodat zij vragen in de winkel kunnen beantwoorden. Ook zegt ze dat het winkelpersoneel nu klaar moet staan voor de eerste klanten die de Watch binnenkrijgen en daar vragen over hebben. Deze vrijdag worden de eerste klokjes geleverd.

Toekomstige productintroducties zullen wel weer via de winkels worden gedaan, verzekert Ahrendts in de video, die in handen is gekomen van de Franse website Mac4Ever. "We houden van de productlanceringen in onze winkels. Dus heb geen vrees, dit is een unieke situatie."


Exclusif : Angela Ahrendts évoque la sortie de... door mac4ever