Na het invoeren van een naam, bedrijfsnaam of gecombineerde zoekopdracht in de Contacts Mobilizer-toepassing wordt het resultaat in een overzicht getoond. De gevonden persoon kan vervolgens direct vanuit deze toepassing worden gebeld of een e-mail worden gestuurd. Gegevens uit Contacts Mobilizer zijn tevens op te vragen vanuit de e-mailapplicatie van de BlackBerry. Aan de hand van het e-mailadres kunnen de contactgegevens van de afzender direct worden opgevraagd. Met de BlackBerry Maps-applicatie worden gevonden adressen getoond op een plattegrond, zodat eenvoudig een route kan worden gepland.

Contacts Mobilizer for BlackBerry is een Java-toepassing en ontsluit contactgegevens afkomstig van een eenvoudig tekstbestand op een bestaande webserver tot de gegevens uit een (relationele) SQL-databases, LDAP-directory's of Lotus Domino-databases. Voor het leggen van dynamische koppelingen wordt een servercomponent van de Contacts Mobilizer meegeleverd. De component kan op een bestaande webserver worden geïntegreerd of als stand-alone programma werken, bijvoorbeeld vanaf een BlackBerry-server. Via een configuratiebestand worden gegevens opgevraagd en kan de gebruiker zelfs bepalen in welke lay-out deze op de BlackBerry-handheld zichtbaar zijn. Contacts Mobilizer werkt op BlackBerry-handhelds vanaf software versie 4.1.

E-office toont de Contacts Mobilizer for BlackBerry en andere applicaties die zij hebben ontwikkeld voor de BlackBerry morgen tijdens het Connect With The Experts-evenement in het Mövenpick Hotel in Amsterdam.

Bron: Techworld