RIM opende dinsdag een aanmeldpagina voor ontwikkelaars van Blackberry-programma's voor het indienen van hun applicaties ter verkoop in de nieuwe mobiele softwaremarkt Application Storefront. De opening van de marktplaats volgt waarschijnlijk in maart, meldt Informationweek.

Volgens RIM groeit de markt voor Blackberry-applicaties 'met een ongelooflijke snelheid'. Een van de eisen voor de Blackberry-programma's is dat ze via draadloos of mobiel internet moeten worden gedownload op de telefoons. RIM werkt samen met PayPal voor het afhandelen van mobiele transacties. Volgens RIM zouden onder anderer MySpace en TiVo met Blackberry-apps komen.

80 procent

Ontwikkelaars krijgen 80 procent van de inkomsten gegenereerd door hun programma's. Ter vergelijk: Apple incasseert 30 procent van de omzet in zijn App Store.

Het is nog niet duidelijk hoe streng RIM de ingediende programma's zal keuren. Apple's beleid op dit gebied wordt gezien als strikt: het bedrijf weert programma's die concurreren met functionaliteit van de iPhone. Google's Android Market kent dat soort beperkingen niet.

Bron: Webwereld.nl Bron: Techworld